Απόλυτα επιτυχημένη ήταν και η 3η συνάντηση δραστηριοτήτων με μαθητές που έγινε στη Μαδρίτη με θέμα "My Origin and identity". Η οργάνωση έγινε από το Collegio Zolla , Las Rozas Madrid Ισπανία και την Ισπανική ομάδα Erasmus+ και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 16-22 Οκτωβρίου 2022. Στην συνάντηση συμμετείχαν 50 μαθητές  και 13 εκπαιδευτικοί. Στην συνάντηση συμμετείχε η Κροατία , η Ελλάδα, η Ισπανία, η Γαλλία και η Γερμνανία. Οι ξένοι μαθητές φιλοξενήθηκαν από οικογένειες των Ισπανών μαθητών.

 

Έχοντας σαν οδηγό την εγκεκριμένη αίτηση και τους στόχους που έχουμε θέσει, οργανώθηκαν 4 κύριες δράσεις και πολλές δραστηριότητες με το θέμα της συνάντησης. Συγκεκριμένα:

Διαβάστε περισσότερα: Erasmus+ : 3η Συνάντηση Μαδρίτη 2022

Erasmus+:  «Περιπλάνηση Χωρίς Προορισμό». Μία εβδομάδα δράσεων στο επίκαιρο ζήτημα του προσφυγικού από το Λύκειο Βραχναιίκων.

                                                                                

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η δεύτερη συνάντηση δραστηριοτήτων με μαθητές που έγινε στα Βραχναίικα Πατρών με θέμα "Περιπλάνηση Χωρίς Προορισμό" στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+. Την άρτια διοργάνωση ανέλαβε το Γενικό Λύκειο Βραχναιίκων και η Ελληνική ομάδα Erasmus+. Οι δράσεις υλοποιήθηκαν την εβδομάδα 8-14 Μαΐου 2022, με τη συμμετοχή 37 φιλοξενούμενων εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών από πέντε Ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία) καθώς και 34 μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών του σχολείου, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Οι ξένοι μαθητές φιλοξενήθηκαν από οικογένειες των Ελλήνων μαθητών.

Διαβάστε περισσότερα: Erasmus+: 2η Συνάντηση Βραχναίικα Μάιος 2022

Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021, η ομάδα Erasmus+ συμμετείχε σε θεατροπαιδαγωγικές δραστηριότητες για την ευαισθητοποίηση στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων, με την καθοδήγηση της θεατροπαιδαγωγού Γιούλη Δούβου, στέλεχος του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Οι δράσεις εντάσονται στο εγκεκριμένο από το ΥΠΑΙΘ πρόγραμμα "κι αν ήσουν εσύ;". 

Διαβάστε περισσότερα: Κι αν ήσουν εσύ;

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η πρώτη συνάντηση δραστηριοτήτων με μαθητές που έγινε στο Saarbrucken με θέμα "The state of affairs". Η οργάνωση έγινε από το Deutsch Französiche Gymnasium - Lycée Franco-Allemand, Saarbrucken, Germany και την Γαλλο/Γερμανική ομάδα Erasmus+ και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 27 Μαρτίου  - 3 Απριλίου 2022. Στην συνάντηση συμμετείχαν 50 μαθητές  και 13 εκπαιδευτικοί. Στην συνάντηση συμμετείχε η Κροατία με 6 μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς, η Ελλάδα με 8 μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς, η Ισπανία με 8 μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς και η Ιταλία με 6 μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς. Οι ξένοι μαθητές φιλοξενήθηκαν από οικογένειες των Γαλλο/Γερμανών μαθητών.

Έχοντας σαν οδηγό την εγκεκριμένη αίτηση και τους στόχους που έχουμε θέσει, οργανώθηκαν 4 κύριες δράσεις και πολλές δραστηριότητες με το θέμα της συνάντησης. Συγκεκριμένα:

Διαβάστε περισσότερα: Erasmus+ : 1η Συνάντηση Γαλλία/Γερμανία 2022

Το σχολείο μας στην συνεχή προσπάθειά του να διευρύνει τους ορίζοντες των μαθητών, είχε υποβάλει αίτημα και σχέδιο εργασίας στην Ευρωπαϊκή επιτροπή για τη συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+. Δεδομένου ότι η χρηματοδότηση είναι περιορισμένη, τα σχέδια εργασίας αξιολογούνται και επιλέγονται για υλοποίηση τα πιο αξιόλογα από την άποψη των παιδαγωγικών και επιστημονικών κριτηρίων.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι, με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η αίτηση με τίτλο:

"The Soil under my Feet"

Διαβάστε περισσότερα: Πρόγραμμα Erasmus+ 2021-23

Copyright © 2013. Γενικό Λύκειο Βραχναιίκων.

Σχεδιασμός/συντήρηση: Σοφίας Θωμάς(ΠΕ19)