Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η πρώτη συνάντηση δραστηριοτήτων με μαθητές που έγινε στο Saarbrucken με θέμα "The state of affairs". Η οργάνωση έγινε από το Deutsch Französiche Gymnasium - Lycée Franco-Allemand, Saarbrucken, Germany και την Γαλλο/Γερμανική ομάδα Erasmus+ και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 27 Μαρτίου  - 3 Απριλίου 2022. Στην συνάντηση συμμετείχαν 50 μαθητές  και 13 εκπαιδευτικοί. Στην συνάντηση συμμετείχε η Κροατία με 6 μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς, η Ελλάδα με 8 μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς, η Ισπανία με 8 μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς και η Ιταλία με 6 μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς. Οι ξένοι μαθητές φιλοξενήθηκαν από οικογένειες των Γαλλο/Γερμανών μαθητών.

Έχοντας σαν οδηγό την εγκεκριμένη αίτηση και τους στόχους που έχουμε θέσει, οργανώθηκαν 4 κύριες δράσεις και πολλές δραστηριότητες με το θέμα της συνάντησης. Συγκεκριμένα:

Διαβάστε περισσότερα: Erasmus+ : 1η Συνάντηση Γαλλία/Γερμανία 2022

Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021, η ομάδα Erasmus+ συμμετείχε σε θεατροπαιδαγωγικές δραστηριότητες για την ευαισθητοποίηση στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων, με την καθοδήγηση της θεατροπαιδαγωγού Γιούλη Δούβου, στέλεχος του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Οι δράσεις εντάσονται στο εγκεκριμένο από το ΥΠΑΙΘ πρόγραμμα "κι αν ήσουν εσύ;". 

Διαβάστε περισσότερα: Κι αν ήσουν εσύ;

Το σχολείο μας στην συνεχή προσπάθειά του να διευρύνει τους ορίζοντες των μαθητών, είχε υποβάλει αίτημα και σχέδιο εργασίας στην Ευρωπαϊκή επιτροπή για τη συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+. Δεδομένου ότι η χρηματοδότηση είναι περιορισμένη, τα σχέδια εργασίας αξιολογούνται και επιλέγονται για υλοποίηση τα πιο αξιόλογα από την άποψη των παιδαγωγικών και επιστημονικών κριτηρίων.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι, με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η αίτηση με τίτλο:

"The Soil under my Feet"

Διαβάστε περισσότερα: Πρόγραμμα Erasmus+ 2021-23

Copyright © 2013. Γενικό Λύκειο Βραχναιίκων.

Σχεδιασμός/συντήρηση: Σοφίας Θωμάς(ΠΕ19)