Σε συμφωνία με το περιεχόμενο του αναλυτικού προγράμματος σπουδών,

οι μαθητές της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023, επισκέφθηκαν το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) του νομού Αχαΐας. Στο ΕΚΦΕ

παρακολούθησαν πειράματα, αλλά και πειραματίστηκαν, στα μαθήματα της Φυσικής, της Χημείας και της Βιολογίας.

Συγκεκριμένα, στο μάθημα της Φυσικής, πραγματοποιήθηκε πειραματική επίδειξη στα Μηχανικά κύματα και στα Κυματικά φαινόμενα σε λεκάνη κυματισμών, ενώ οι μαθητές, προσδιόρισαν πειραματικά την ταχύτητα του ήχου στον αέρα με χρήση του σωλήνα του Kundt.

Για το μάθημα της Χημείας, οι μαθητές πειραματίστηκαν στο κεφάλαιο της Χημικής Κινητικής και μελέτησαν τους παράγοντες που επηρεάζουν την ταχύτητα της χημικής αντίδρασης.

Τέλος, για το μάθημά της Βιολογίας, μετά από μια σύντομη εισαγωγή στη χρήση του μικροσκοπίου, πραγματοποιήθηκε μικροσκοπική παρατήρηση φυτικών – ζωικών κυττάρων και φυτικών - ζωικών ιστών. Επίσης, μελετήθηκε η μετουσίωση των πρωτεϊνών και παρατηρήθηκε η δράση των ενζύμων.

Οι μαθητές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από αυτή τη διδακτική προσέγγιση και αποφασίσαμε να επαναληφθεί τους επόμενους μήνες.

 

Διαβάστε περισσότερα: Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΕΦΚΕ Ν. Αχαΐας

 

Το διήμερο 17 και 18 Οκτωβρίου  2023, το Γ.Ε.Λ.  Βραχναιίκων  υλοποίησε δράση ενημέρωσης όλων των τάξεων του Λυκείου, στο πλαίσιο  προγράμματος για τον Σχολικό  Επαγγελματικό Προσανατολισμό.

ν ενημέρωση  πραγματοποίησε η Υπεύθυνη Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού  της Δ.Δ.Ε. Ν. Αχα’ί’ας, κα  Πετράτου  Νικολέττα.

Διαβάστε περισσότερα: Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός

 

Στις 29/9/2023 το σχολείο μας, ανέλαβε τον καθαρισμό της παραλίας των Βραχναιίκων,

στο πλαίσιο της 10ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού

σε συνδυασμό με την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού ακτών που εορτάστηκε στις 16/9/2023.

 

 

Οι μαθητές του Γ.Ε.Λ. Βραχναιίκων  συγκέντρωσαν ανθρωπιστική βοήθεια αποτελούμενη από τρόφιμα και εμφιαλωμένα νερά για τους πλημμυροπαθείς των νομών της Θεσσαλίας.

Το υλικό της ανθρωπιστικής βοήθειας παραδόθηκε από την Διευθύντρια  του Γ.Ε.Λ. Βραχναιίκων  Κα Διαμαντοπούλου Αλεξάνδρα  στο ‘’Κελάρι της Αγάπης ‘’ της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, στις  6 Οκτωβρίου  2023.

 

 

Την Παρασκευή 07 Απριλίου 2023 η Β΄ τάξη του Λυκείου μας πραγματοποίησε το ετήσιο, παραδοσιακό, πασχαλινό παζάρι με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση της 3ήμερης εκδρομής τους στην Κέρκυρα. Περιελάμβανε πλήθος γευστικών γλυκών και πασχαλινών κατασκευών φτιαγμένα από τους μαθητές και τους κηδεμόνες τους. Όλοι μας απολαύσαμε τα γλυκά σε μια πασχαλινή ατμόσφαιρα!

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι η εκδήλωση είχε εξαιρετική επιτυχία και το ποσό που συγκεντρώθηκε ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικό.

Διαβάστε περισσότερα: Πασχαλινό Παζάρι 2023

Copyright © 2013. Γενικό Λύκειο Βραχναιίκων.

Σχεδιασμός/συντήρηση: Σοφίας Θωμάς(ΠΕ19)