Εκδηλώσεις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση παρουσίασης των σχολικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων του σχολείου μας για το σχολικό έτος 2017-18. Η εκδήλωση έγινε στις 2 Ιουλίου 2018 το βράδυ στο χώρο του παλιού σταθμού του ΟΣΕ στα Βραχναίικα. Την εκδήλωση παρακολούθησε μία πολύ μεγάλη μερίδα της εκπαιδευτικής κοινότητας του λυκείου Βραχναιίκων καθώς και πλήθος από την τοπική κοινωνία.

Διαβάστε περισσότερα: Εκδήλωση παρουσίασης σχολικών προγραμμάτων 2017-2018

Χόρχε Λουίς Μπόρχες

«Ποίημα στους φίλους»

Δεν μπορώ να σου δώσω λύσεις
για όλα τα προβλήματα της ζωής σου,
ούτε έχω απαντήσεις
για τις αμφιβολίες και τους φόβους σου ˙
όμως μπορώ να σ’ ακούσω
και να τα μοιραστώ μαζί σου.
Δεν μπορώ ν’ αλλάξω
το παρελθόν ή το μέλλον σου.
Όμως όταν με χρειάζεσαι
θα είμαι εκεί μαζί σου.

Διαβάστε περισσότερα: Ποίημα για τους μαθητές

Η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων και η Ένωση Εικαστικών Πάτρας με τη συνεργασία των Τμημάτων Πολιτιστικών θεμάτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, διοργάνωσαν στην Αγορά Αργύρη από 31 Μαΐου έως 10 Ιουνίου 2018 την ομαδική εικαστική έκθεση μαθητών Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων Ν. Αχαΐας με θέμα: "Δημιουργώ ανακυκλώνοντας".

Διαβάστε περισσότερα: Έκθεση "Δημιουργώ ανακυκλώνοντας"

Την Παρασκευή 18 Μαΐου το σχολείο μας, στο σύνολό του, συμμετείχε στηνεκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2018 που διοργανώνει το δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ  SOS  και έχει στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση μικρών και μεγάλων πολιτών για τη διαφύλαξη του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Η δράση μας  έλαβε χώρα στην παραλία των Βραχναιίκων και καλύψαμε ένα μέτωπο 2,5 χιλιομέτρων.

Διαβάστε περισσότερα: Καθαρίστε την Μεσόγειο 2018

Το σχολείο μας συμμετείχε στην 26η Πανελλήνια Συνάντηση Χρηστών ArcGIS που έλαβε χώρα στο CrownePlazaHotel, Αθήνα, την Πέμπτη 10&11 Μαΐου 2018,  με 18 μαθητές, τον υπεύθυνο του προγράμματος καθηγητή πληροφορικής Θωμά Σοφία και την καθηγήτρια Φυσικών Επιστημών Αναστασία Μαχαίρα. Το σχολείο παρουσίασε την εργασία: «Πιλοτικό Πρόγραμμα Χρήσης της πλατφόρμας ArcGISστο Γενικό Λύκειο Βραχναιίκων».

Το συνέδριο αποτελεί κορυφαίο επιστημονικό γεγονός του κλάδου των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών και το παρακολούθησαν εκατοντάδες σύνεδροι από φορείς του Δημόσιου, Ιδιωτικού και Ακαδημαϊκού χώρου.

Ποια ήταν, όμως, η πορεία που οδήγησε το σχολείο σε αυτή την εκδήλωση;

Διαβάστε περισσότερα: Συμμετοχή στην 26η Πανελλήνια Συνάντηση Χρηστών ArcGIS

Copyright © 2013. Γενικό Λύκειο Βραχναιίκων.

Σχεδιασμός/συντήρηση: Σοφίας Θωμάς(ΠΕ19)