Το διήμερο 17 και 18 Οκτωβρίου  2023, το Γ.Ε.Λ.  Βραχναιίκων  υλοποίησε δράση ενημέρωσης όλων των τάξεων του Λυκείου, στο πλαίσιο  προγράμματος για τον Σχολικό  Επαγγελματικό Προσανατολισμό.

ν ενημέρωση  πραγματοποίησε η Υπεύθυνη Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού  της Δ.Δ.Ε. Ν. Αχα’ί’ας, κα  Πετράτου  Νικολέττα.

Διαβάστε περισσότερα: Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Την Παρασκευή 07 Απριλίου 2023 η Β΄ τάξη του Λυκείου μας πραγματοποίησε το ετήσιο, παραδοσιακό, πασχαλινό παζάρι με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση της 3ήμερης εκδρομής τους στην Κέρκυρα. Περιελάμβανε πλήθος γευστικών γλυκών και πασχαλινών κατασκευών φτιαγμένα από τους μαθητές και τους κηδεμόνες τους. Όλοι μας απολαύσαμε τα γλυκά σε μια πασχαλινή ατμόσφαιρα!

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι η εκδήλωση είχε εξαιρετική επιτυχία και το ποσό που συγκεντρώθηκε ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικό.

Διαβάστε περισσότερα: Πασχαλινό Παζάρι 2023

Μια απλή ιδέα που εξελίχθηκε σε μια δημιουργική και βιωματική μουσική εμπειρία για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Βραχναιίκων ήταν η γέννηση της χορωδίας που συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στη 15η Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών του 41ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2023.

Το συγκεκριμένο Χορωδιακό Φεστιβάλ, στο οποίο έχουν λάβει μέρος κορυφαίες χορωδίες από κάθε γωνιά της γης, διακεκριμένες ορχήστρες και σπουδαίοι σολίστ, οργανώνεται από το 1983 στην Καρδίτσα και αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός του οποίου παρουσιαστής είναι ο κ. Αλέξης Κωστάλας. Σε αυτό το Φεστιβάλ, η αποστολή του σχολείου μας μάγεψε το κοινό το οποίο καταχειροκρότησε την άρτια προσπάθειά τους.

Διαβάστε περισσότερα: Μουσικό Ταξίδι του Λυκείου Βραχναιίκων

«Το πείραμα του Ερατοσθένη για τον Υπολογισμό της Ακτίνας της Γης - 2023»:

 

Με αξιοσημείωτη επιτυχία και πρωτοφανή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023, το ιστορικό πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της περιφέρειας και της ακτίνας της Γης. Το σχολείο μας, ταυτόχρονα με πολλά άλλα σχολεία της χώρας μας https://ekfe.reth.sch.gr/moodle/mod/page/view.php?id=32 καθώς και τα ελληνικά σχολεία του Βουκουρεστίου και της Αλεξάνδρειας(!), την ημέρα της Εαρινής Ισημερίας, επαναλάβαμε τους συλλογισμούς και τους υπολογισμούς του μεγάλου
Πανεπιστήμονα!
Πρόκειται για μια καθιερωμένη πλέον εκπαιδευτική δράση, διαχρονικά διδακτική, που συνδιοργανώνεται από τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Σερρών, Πιερίας, Λακωνίας, Κω και Θεσπρωτίας, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Αστρονομίας Αστροφυσικής Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (Ι.Α.Α.Δ.Ε.Τ.) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ε.Α.Α.), του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και της Πανελλήνιας Ένωσης Υπεύθυνων Ε.Κ.Φ.Ε. (ΠΑΝΕΚΦΕ). Η εκθετική αύξηση των συμμετοχών των ελληνικών σχολείων αποτελεί αδιάσειστο επιχείρημα για την αξία της πειραματικής, βιωματικής και συνεργατικής μάθησης!

 

Διαβάστε περισσότερα: Το πείραμα του Ερατοσθένη 2023

Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας, προσπαθούμε να εμπλουτίσουμε το πρόγραμμα σπουδών με δράσεις και παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των μαθητών/τριών μας σε διάφορα θέματα.

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας – Κυκλοφοριακής Αγωγής «ΚΑΝ’ ΤΟ ΣΩΣΤΑ» από το Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια (Ι.Ο.ΑΣ.) "Πάνος Μυλωνάς", σύμφωνα με την υπ ́ αριθμ. Φ2.1/ΜΓ/64571/111472/Δ7/14-09-2022 Έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ. με βάση το με αρ. 46/31-08-2022 Απόσπασμα Πρακτικού του ΙΕΠ.

Διαβάστε περισσότερα: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας «ΚΑΝ’ ΤΟ ΣΩΣΤΑ»

Copyright © 2013. Γενικό Λύκειο Βραχναιίκων.

Σχεδιασμός/συντήρηση: Σοφίας Θωμάς(ΠΕ19)