Τρία σχολεία από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία συμμετείχαν στην υλοποίηση του έργου με τίτλο “ PathFinders”. Βασικός στόχος του έργου ήταν οι μαθητές να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν μία έξυπνη εφαρμογή για φορητές συσκευές με λειτουργικό Android. Το κάθε σχολείο (πόλη) δημιούργησε μία σειρά από διαδρομές με μέρη που παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Υπεύθυνη για κάθε διαδρομή ήταν μία διεθνής ομάδα μαθητών στην οποία επικεφαλής ήταν μαθητής από την πόλη που αντιστοιχούσε η διαδρομή. 

Οι μαθητές, κάνοντας χρήση συνεργατικών εγγράφων, επέλεξαν και συλλέξανε  πληροφορίες για τα μέρη της διαδρομής και σταδιακά, μεταφόρτωσαν το αντίστοιχο υλικό στο ‘twinspace”. Στην συνέχεια οι ομάδες αξιοποιώντας όλο το παραπάνω υλικό, δημιούργησαν  μία εφαρμογή για φορητές συσκευές Android, στο περιβάλλον του App Inventor. Τέλος η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο GoogleStoreμε τίτλο “PathFinders’,  γεγονός που επιβεβαιώνει την επίτευξη του κεντρικού στόχου.

Τo έργο υλοποίησε ο καθηγητής πληροφορικής Σοφίας Θωμάς με μία ομάδα μαθητών της Α λυκείου. Το έργο τιμήθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας.

H Εθνική Υπηρεσία Στήριξης eTwinning γράφει για το έργο μας: "Συγχαρητήρια! Το σχολείο σας βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για την τελειότητα της εργασίας σας στο έργο eTwinning "Itineraries in my town". Αυτό σημαίνει πως η εργασία σας, η εργασία των μαθητών και του σχολείου σας έχει αναγνωριστεί στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο. Σαν αποτέλεσμα, θα λάβετε ένα πιστοποιητικό το οποίο μπορείτε να επισυνάψετε στην ιστοσελίδα σας και να το εκθέσετε σε μία περίοπτη θέση στο σχολείο σας. Επίσης, το έργο σας θα εμφανιστεί σε έναν ειδικό χώρο της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης στο www.etwinning.net. Για μία ακόμη φορά, συγχαρητήρια για αυτό το μοναδικό επίτευγμα και ελπίζω να συναντηθούμε σε κάποια από τις εκδηλώσεις eTwinning κατά τη διάρκεια του έτους."

Σε όλο το υλικό καθώς και στην εφαρμογή έχετε πρόσβαση μέσω των πατακάτω συνδέσμων:

Όλο το υλικό είναι στο twinspace:

https://twinspace.etwinning.net/98967/home

Παρακάτω είναι το κανάλι μας στο Youtubeμε όλα τα εκπαιδευτικά βίντεο που δημιουργήθηκαν για το έργο:

https://www.youtube.com/channel/UCI3FSkCjzhAE1rcY9mlfC5A

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Visibility of eTwinning Projects Group July 2020 newsletter"

(https://pubhtml5.com/xzfd/axzu, σελίδα 78)

Η τελική μας εργασία: Εφαρμογή για έξυπνα κινητά Android στο GoogleStore:

https://play.google.com/store/apps/details?id=appinventor.ai_path_finders_etwinning.Path_Finders&hl=es_419

 

 

Copyright © 2013. Γενικό Λύκειο Βραχναιίκων.

Σχεδιασμός/συντήρηση: Σοφίας Θωμάς(ΠΕ19)