Πολιτιστικά

Στο σχολείο μας για το σχολικό έτος 2017-2018 πραγματοποιήθηκε πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο: «Η κόμισσα της Φάμπρικας».  Υπεύθυνες προγράμματος ήταν οι καθηγήτριες, Ψωράκη Ευσταθία (Μαθηματικός) Χαριτάτου Ιωάννα (κοινωνιολόγος). Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 12 μαθητές και από τις τρεις τάξεις του Λυκείου μας.

 

Διαβάστε περισσότερα: Η κόμισσα της Φάμπρικας

Στο πλαίσιο πραγματοποίησης πολιτιστικού προγράμματος για το σχολικό έτος 2017-2018, δημιουργήθηκε στο Σχολείο μας Ραδιοφωνική ομάδα αποτελούμενη κυρίως από μαθητές και μαθήτριες της A' Λυκείου, με στόχο την δημιουργία ραδιοφωνικών εκπομπών. Την ομάδα μας την βαπτίσαμε "Βραχνιάσαμε".  Οι μαθητές χωρίστηκαν σε 9 ραδιοφωνικές ομάδες με στόχο την δημιουργία ραδιοφωνικών εκπομπών σε ποικίλα Θέματα.  Οι εκπομπές μας βγαίνουν στο διαδίκτυο μέσα από την συχνότητα (site) του European School Radio (ESR). Έχετε την ευκαιρία να ακούσετε τις εκπομπές και από την σελίδα του σχολείου μας. Οι εκπομπές αναρτούνται στην σελίδα μας εφόσον παιχτούν από το ESR.

Διαβάστε περισσότερα: Μαθητικό ραδιόφωνο 2017-18

Στο σχολείο μας για το σχολικό έτος 2015-2016 πραγματοποιήθηκε πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο: «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, στα πλαίσια του Πολιτιστικού προγράμματος «Η γυναίκα στο θέατρο από την αρχαιότητα έως την Αναγέννηση».  Υπεύθυνες προγράμματος ήταν οι καθηγήτριες, Ψωράκη Ευσταθία (Μαθηματικός) Χαριτάτου Ιωάννα (κοινωνιολόγος), Θέμελης Παναγιώτης (Φυσικός) και η Βάσιου Μαρία (φιλόλογος). Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 22 μαθητές και από τις τρεις τάξεις του Λυκείου μας.

Σκοπός του προγράμματος ήταν:

 • Μελέτη και μεταφοράς του θεατρικό έργου.
 • Διανομή ρόλων
 • Ανάπτυξη παραστατικών δεξιοτήτων των μαθητών
 • Ετοιμασία θεατρικής παράστασης
 • Σκηνικά, μουσική, φώτα, ενδυματολογία, μακιγιάζ κ.λπ.

Το θεατρικό έργο παρουσιάστηκε στις 24 Ιουνίου 2016 στον αύλειο χώρο του αρχαιολογικού μουσείου Πατρών στα πλαίσια του 2ου μαθητικού πολιτιστικού φεστιβάλ. Επίσης παρουσιάστηκε και στις 29 Ιουνίου 2016 στο αίθριο του σιδηροδρομικού σταθμού Βραχναιίκων.
Η επιτυχία του έργου πέρασε κάθε προσδοκία!!!! Παρακάτω μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από το έργο.

Διαβάστε περισσότερα: Εκκλησιάζουσες

Στο πλαίσιο πραγματοποίησης πολιτιστικού προγράμματος για το σχολικό έτος 2016-2017, δημιουργήθηκε στο Σχολείο μας Ραδιοφωνική ομάδα αποτελούμενη κυρίως από μαθητές και μαθήτριες της A' Λυκείου, με στόχο την δημιουργία ραδιοφωνικών εκπομπών. Την ομάδα μας την βαπτίσαμε "Βραχνιάσαμε".  Οι μαθητές χωρίστηκαν σε τρεις ραδιοφωνικές ομάδες με στόχο την δημιουργία ραδιοφωνικών εκπομπών σε ποικίλα Θέματα.  Οι εκπομπές μας βγαίνουν στο διαδίκτυο μέσα από την συχνότητα (site) του European School Radio (ESR). Έχετε την ευκαιρία να ακούσετε τις εκπομπές και από την σελίδα του σχολείου μας. Οι εκπομπές αναρτούνται στην σελίδα μας εφόσον παιχτούν από το ESR.

Διαβάστε περισσότερα: Μαθητικό ραδιόφωνο

Στο σχολείο μας για το σχολικό έτος 2014-2015 πραγματοποιήθηκε πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο: "Το ΓΕΛ Βραχναιίκων ερμηνεύει Πατρινά τον Ιταλό Δον Καμίλο, ζωντανεύοντας τη σάτιρα πολιτικού φανατισμού».  Υπεύθυνες προγράμματος ήταν οι καθηγήτριες Χαριτάτου Ιωάννα (κοινωνιολόγος) και η Βάσιου Μαρία (φιλόλογος). Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 26 μαθητές και από τις τρεις τάξεις του Λυκείου μας.

Σκοπός του προγράμματος ήταν:

 • Μελέτη του βιβλίου με τίτλο «Ο μικρός κόσμοςτου Δον Καμίλο», του Ιταλού συγγραφέα Τζοβαννίνο Γκουαρέσκι σε μετάφραση του Νίκου Τσάκα.
 • Ανάγνωση της μεταφοράς του θεατρικό έργου του παραπάνω βιβλίου από  τον Σωτήρη Πατατζή.
 • Διανομή ρόλων
 • Ανάπτυξη παραστατικών δεξιοτήτων των μαθητών
 • Ετοιμασία θεατρικής παράστασης
 • Σκηνικά, μουσική, φώτα, ενδυματολογία, μακιγιάζ κ.λπ.

Το θεατρικό έργο παρουσιάστηκε στις 26 Ιουνίου 2015 στον αύλειο χώρο του αρχαιολογικού μουσείου Πατρών στα πλαίσια του 1ου μαθητικού πολιτιστικού φεστιβάλ. Επίσης παρουσιάστηκε και στις 29 Ιουνίου 2015 στο αίθριο του σιδηροδρομικού σταθμού Βραχναιίκων.
Η επιτυχία του έργου πέρασε κάθε προσδοκία!!!! Παρακάτω μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από το έργο.

Φωτογραφίες (κάντε κλικ για μεγένθυση)

 

Διαβάστε περισσότερα: Δον Καμίλο

Copyright © 2013. Γενικό Λύκειο Βραχναιίκων.

Σχεδιασμός/συντήρηση: Σοφίας Θωμάς(ΠΕ19)