Το έργο στόχευσε στην πραγματοποίηση μιας σειράς απλών τουριστικών διαδρομών που δημιούργησαν οι μαθητές μέσω φωτογραφιών, βίντεο, σχεδίων, εικόνων, ιστοριών, ερευνών που προετοίμασαν οι ίδιοι. Οι μαθητές χρησιμοποίησαν το λογισμικό χαρτογράφησης ArcGIS online και δημιούργησαν αφηγηματικούς χάρτες (Story Maps). Οι αφηγηματικοί χάρτες έχουν συγκεντρωθεί σε έναν on-line τουριστικό οδηγό.

To έργο υλοποίησε ο καθηγητής πληροφορικής Σοφίας Θωμάς με μία ομάδα μαθητών της Β λυκείου. Το έργο τιμήθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας & την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας.

H Εθνική Υπηρεσία Στήριξης eTwinning γράφει για το έργο μας: "Συγχαρητήρια! Το σχολείο σας βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για την τελειότητα της εργασίας σας στο έργο eTwinning "Itineraries in my town". Αυτό σημαίνει πως η εργασία σας, η εργασία των μαθητών και του σχολείου σας έχει αναγνωριστεί στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο. Σαν αποτέλεσμα, θα λάβετε ένα πιστοποιητικό το οποίο μπορείτε να επισυνάψετε στην ιστοσελίδα σας και να το εκθέσετε σε μία περίοπτη θέση στο σχολείο σας. Επίσης, το έργο σας θα εμφανιστεί σε έναν ειδικό χώρο της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης στο www.etwinning.netΓια μία ακόμη φορά, συγχαρητήρια για αυτό το μοναδικό επίτευγμα και ελπίζω να συναντηθούμε σε κάποια από τις εκδηλώσεις eTwinning κατά τη διάρκεια του έτους."

Πατήστε για να δείτε το TwinSpace.

Παρακάτω βλέπετε αγαπημένα μέρη των μαθητών μας στο Δήμο Πατρέων.

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Εδώ βλέπετε τα ταξιδιωτικά δρομολόγια μας, αποτυπωμένο σε Story Map στην πλατφόρμα χαρτογράφησης arcGIS online:

Copyright © 2013. Γενικό Λύκειο Βραχναιίκων.

Σχεδιασμός/συντήρηση: Σοφίας Θωμάς(ΠΕ19)