Άφθονο γέλιο, απρόοπτα επί σκηνής και αγαστή συνεργασία, τα συστατικά της επιτυχημένης μαθητικής παράστασης, που καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία η Θεατρική Ομάδα του ΓΕΛ Βραχναιίκων, παρουσίασε το έργο του Anthony Neilson«Ψέμα στο Ψέμα» την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022, στο αίθριο του σιδηροδρομικού σταθμού Βραχναιίκων. Οι μικροί ηθοποιοί κατάφεραν να αποδώσουν πολύ πειστικά τους χαρακτήρες και τις κωμικοτραγικές καταστάσεις των ηρώων που ενσάρκωσαν. Ένα έργο που ακολουθεί τις αρχές της φαρσοκωμωδίας και της μαύρης κωμωδίας, πρόσφερε στιγμές γέλιου στο φιλοθεάμον κοινό μέσα από τις απανωτές παρεξηγήσεις μεταξύ των χαρακτήρων. Ταυτόχρονα προβλημάτισε και στηλίτευσε κοινωνικές συμβάσεις και ταμπού που ακόμα και σήμερα είναι επίκαιρα, παρότι το έργο πρωτοανέβηκε στο Βασιλικό θέατρο του Λονδίνου το 2002.

Η σκηνοθετική πρόσθεση ήταν να προσφερθούν στον κόσμο στιγμές χαλάρωσης, γέλιου μετά από τις δύσκολες χρονιές που προηγήθηκαν λόγω κορονοϊού. Αυτό ήταν τελικά η μεγάλη επιτυχία της παράστασης καθώς οι μαθητές μετά από επίπονες πρόβες και κοπιαστικές προσπάθειες έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό επί σκηνής και κατόρθωσαν με τις ατάκες τους αλλά και τους ενίοτε αυτοσχεδιασμούς τους να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης αλλά και στο ΓΕΛ Βραχναιίκων που ενθαρρύνει πάντα τέτοιες πρωτοβουλίες.

Συνοδοιπόροι σε αυτή την προσπάθεια ήταν:

Μαθητές: Βαγγέλης Λέκκας, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Βάσω Δουλαβέρη, Κωνσταντίνα Νικολαΐδη, Χαρά Καλύβα, Δημήτρης Ροζής, Γεωργία Δίπλα, Δανιήλ Πιεράκος, Ζένια Αναγνωστοπούλου, Άρτεμις Γαλάνη

Διδασκαλία – Επιμέλεια : Ιωάννα Χαριτάτου,  Δήμητρα Ψωράκη, Αρετή Οικονόμου

 

Για φωτογρεφίες και βίντεο πατήστε ΕΔΩ

 

Copyright © 2013. Γενικό Λύκειο Βραχναιίκων.

Σχεδιασμός/συντήρηση: Σοφίας Θωμάς(ΠΕ19)