Μια απλή ιδέα που εξελίχθηκε σε μια δημιουργική και βιωματική μουσική εμπειρία για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Βραχναιίκων ήταν η γέννηση της χορωδίας που συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στη 15η Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών του 41ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2023.

Το συγκεκριμένο Χορωδιακό Φεστιβάλ, στο οποίο έχουν λάβει μέρος κορυφαίες χορωδίες από κάθε γωνιά της γης, διακεκριμένες ορχήστρες και σπουδαίοι σολίστ, οργανώνεται από το 1983 στην Καρδίτσα και αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός του οποίου παρουσιαστής είναι ο κ. Αλέξης Κωστάλας. Σε αυτό το Φεστιβάλ, η αποστολή του σχολείου μας μάγεψε το κοινό το οποίο καταχειροκρότησε την άρτια προσπάθειά τους.

Η χορωδία του Γενικού Λυκείου Βραχναιίκων αποτελείται από 24 μαθητές και μαθήτριες της Α και Β τάξης που ερμήνευσαν, υπό τη διεύθυνση της κ. Δήμητρας Πίτσου, τα ακόλουθα τραγούδια: Αλεξάνδρεια (στίχοι: Άρης Δαβαράκης, μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα), Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον (στίχοι-μουσική: Διονύσης Τσακνής), Όμορφη ζωή (στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου, μουσική: Nicola Piovani), Βασιλικός θα γίνω (Παραδοσιακό Ηπειρώτικο) και Ας κρατήσουν οι χοροί (στίχοι:-μουσική: Διονύσης Τσακνής). Στο πιάνο συνόδευσε η κ. Αγγελική Αργυριάδη και στην κιθάρα ο κ. Χρήστος Βασιλόπουλος.

Η παραπάνω δράση εντάσσεται στο πολιτιστικό πρόγραμμα «Μουσικό Ταξίδι» που υλοποιούν οι εκπαιδευτικοί Θωμάς Σοφίας, Μαρία Βάσιου, Αναστασία Μαχαίρα και αποδεικνύει ότι οι μαθητές μπορούν να ξεπεράσουν τον εαυτόν τους όταν εμπνευστούν κατάλληλα και βρεθούν μπροστά στην πρόκληση του κινήτρου. Το μουσικό ταξίδι μας έχει ήδη ξεκινήσει και περιμένουμε με ανυπομονησία τον επόμενο σταθμό!

 

Για Βίντεο και φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ

 

Copyright © 2013. Γενικό Λύκειο Βραχναιίκων.

Σχεδιασμός/συντήρηση: Σοφίας Θωμάς(ΠΕ19)