Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η πρώτη συνάντηση δραστηριοτήτων με μαθητές που έγινε στο Saarbrucken με θέμα "The state of affairs". Η οργάνωση έγινε από το Deutsch Französiche Gymnasium - Lycée Franco-Allemand, Saarbrucken, Germany και την Γαλλο/Γερμανική ομάδα Erasmus+ και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 27 Μαρτίου  - 3 Απριλίου 2022. Στην συνάντηση συμμετείχαν 50 μαθητές  και 13 εκπαιδευτικοί. Στην συνάντηση συμμετείχε η Κροατία με 6 μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς, η Ελλάδα με 8 μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς, η Ισπανία με 8 μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς και η Ιταλία με 6 μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς. Οι ξένοι μαθητές φιλοξενήθηκαν από οικογένειες των Γαλλο/Γερμανών μαθητών.

Έχοντας σαν οδηγό την εγκεκριμένη αίτηση και τους στόχους που έχουμε θέσει, οργανώθηκαν 4 κύριες δράσεις και πολλές δραστηριότητες με το θέμα της συνάντησης. Συγκεκριμένα:

Φτάσαμε στο Saarbruckenτο βράδυ της Κυριακής. Στο σχολείο μας περίμεναν ήδη οι οικογένειες που φιλοξένησαν τους μαθητές μας στους οποίους επιφύλαξαν θερμή υποδοχή.

Τη Δευτέρα, συναντηθήκαμε όλοι οι συμμετέχοντες στο σχολείο French-GermanHighSchoolστις 8.00’, όπου μας υποδέχτηκαν ο συντονιστής, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές.

Oι μαθητές συμμετείχαν σε δραστηριότητες ενδυνάμωσης ομάδας «Ice-breakingactivities”.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός λογότυπου που μάλιστα κέρδισε το Ελληνικό.

Στην συνέχεια οι μαθητές χωρίστηκαν σε μεικτές ομάδες  και έπαιξαν κρυμμένο θησαυρό για να γνωρίσουν την πόλη του Saarbrucken..

Στη συνέχεια οι μαθητές πέρασαν το βράδυ στις οικογένειες που τα φιλοξένησαν.

 

Την Τρίτη συγκεντρωθήκαμε το πρωί στις 8.00 στο χώρο του σχολείου, επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο και μεταβήκαμε στην πόλη του Στρασβούργου

 (Strasbourg). Εκεί πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου ενημερωθήκαμε για τη λειτουργία του. Έπειτα, ξεναγηθήκαμε στα κυριότερα μνημεία της πόλης. Αργά το απόγευμα επιστρέψαμε στο σχολείο και οι μαθητές στις οικογένειες που τα φιλοξενούσαν .

Την Τετάρτη συγκεντρωθήκαμε το πρωί στις 8.30 στο χώρο του σχολείου, όπου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη προγραμματισμένη δράση. Οι μαθητές  χωρίστηκαν σε μεικτές ομάδες και πήραν συνέντευξη από πρόσφυγες-μετανάστες. Στην συνέχεια δημιούργησαν άρθρα και podcastsμε υλικό από τις συνεντεύξεις.

Στη συνέχεια οι μαθητές πέρασαν το βράδυ στις οικογένειες που τα φιλοξένησαν.

 

Την Πέμπτη συγκεντρωθήκαμε το πρωί στις 8.00 στο χώρο του σχολείουκαι αναχωρήσαμε για την πόλη της Χαϊδελβέργης (Heidelberg). Ξεναγηθήκαμε χωρισμένοι σε τρεις ομάδες. Στην συνέχεια υπήρχε ελεύθερος χρόνος για περιήγηση. Επιστρέψαμε αργά το απόγευμα στο σχολείο.

Στη συνέχεια οι μαθητές πέρασαν το βράδυ στις οικογένειες που τα φιλοξένησαν.

 

Την Παρασκευή συγκεντρωθήκαμε στο σχολείο στις 8.00  όπου πραγματοποιήθηκε η τρίτη προγραμματισμένη δράση. Οι μαθητές  χωρίστηκαν σε μεικτές ομάδες και υλοποίησαν την SALTO Δραστηριότητα: «Καλώς ήρθες στο χωριό μου» (Βιωματική δράση). Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπαιδευτικών για την αξιολόγηση των δράσεων.

Το απόγευμα δόθηκε αποχαιρετιστήριο πάρτι στο χώρο του σχολείου.

Οι μαθητές πέρασαν το βράδυ στις οικογένειες που τα φιλοξένησαν.

 

Το Σάββατο σε συνεργασία με την Ισπανική ομάδα μεταβήκαμε με τουριστικό λεωφορείο στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. Έτσι, ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής, με τις αποσκευές μας γεμάτες όμορφες εμπειρίες.

Πατήστε ΕΔΩ να δείτε φωτογραφικό υλικό

Συμμετέχοντες

 

 

 

Copyright © 2013. Γενικό Λύκειο Βραχναιίκων.

Σχεδιασμός/συντήρηση: Σοφίας Θωμάς(ΠΕ19)