Το σχολείο μας στην συνεχή προσπάθειά του να διευρύνει τους ορίζοντες των μαθητών, είχε υποβάλει αίτημα και σχέδιο εργασίας στην Ευρωπαϊκή επιτροπή για τη συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+. Δεδομένου ότι η χρηματοδότηση είναι περιορισμένη, τα σχέδια εργασίας αξιολογούνται και επιλέγονται για υλοποίηση τα πιο αξιόλογα από την άποψη των παιδαγωγικών και επιστημονικών κριτηρίων.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι, με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η αίτηση με τίτλο:

"The Soil under my Feet"

και  Κωδικό: 2020-1-DE03-KA229-076877_2, στην οποία το ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ συμμετέχει ως εταίρος, εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για επιχορήγηση στο πλαίσιο της Δράσης «Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229», Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης, Erasmus+ 2020.

 

Οι άλλες χώρες που συμμετέχουν είναι  η Ισπανία (Μαδρίτη), Γερμανία (Σααρμπρύκεν-συντονιστικό σχολείο), Κροατία(Ζάγκρεμπ) και Ιταλία (Σικελία). Γλώσσα επικοινωνίας είναι τα  Αγγλικά.

Υπεύθυνος Καθηγητής Προγράμματος: κ. Θωμάς Σοφίας, Πληροφορικός (Διευθυντής Σχολείου).

Παιδαγωγική ομάδα: Ευσταθία Ψωράκη (Μαθηματικός), Αναστασία Μαχαίρα (Φυσικός), Ιωάννα Χαριτάτου (Κοινωνιολόγος), Ανδριάννα Γκοτσούλια (Γαλλικών), Ουρανία Καλλινίκου (Μαθηματικός), Φερτάκης Βασίλειος (Βιολόγος), Αρετή Οικονόμου (Φιλόλογος).

Η διάρκεια του προγράμματος είναι δύο έτη, 2021-2023. Σε αυτά τα δύο έτη είχαν προγραμματιστεί 25 κινητικότητες μαθητών από τις τάξεις Α΄ και Β' του Λυκείου και 12 εκπαιδευτικών.  Ο συντονιστής του προγράμματος και διευθυντής του σχολείου, Σοφίας Θωμάς, συμμετείχε με την καθηγήτρια Γαλλικών κ. Γκοτσούλια Ανδριάννα, στην πρώτη συνάντηση του σχεδίου στο Σάαρμπρικεν (Γερμανία/Γαλλία) από 08/11 έως 10/11/2021. Στη συνάντηση αυτή έγινε ο προγραμματισμός των δραστηριοτήτων και των δια ζώσης συναντήσεων. 

Ο προγραμματισμός έχεις ως εξής:

  1. Συνάντηση στο Γάλλο-Γερμανικό σχολείο, Lycée Franco-Allemand(Σάαρμπρικεν - Γερμανία/Γαλλία), 27/3 - 2/4/2021. Μόνο για μαθητές φετινής Β' λυκείου.
  2. Συνάντηση στο Λύκειο Βραχναιίκων (Πάτρα - Ελλάδα), 08/05 - 14/05/2021. Θα πρέπει να φιλοξενηθούν 25 συμμαθητές από τα συνεργαζόμενα σχολεία. (Αφορά Α' και Β' Λυκείου)
  3. Συνάντηση στο CentroEducativoZolaS.L(Μαδρίτη-Ισπανία), Νοέμβριος 2022. Αφορά μόνο μαθητές φετινής Α’ λυκείου.
  4. Συνάντηση στο Milica Medak (Ζάγκρεμπ-Κροατία), Ιανουάριος 2023. Αφορά μόνο μαθητές φετινής Α’ λυκείου.
  5. Συνάντηση στο IstitutoD'istruzioneSecondariaSuperiorePalazzoloAcreide(Σικελία-Ιταλία), Μάιος 2023.Αφορά μόνο μαθητές φετινής Α’ λυκείου.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο παραπάνω προγραμματισμός μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα και περιορισμούς που θα επικρατούν στις συμμετέχουσες χώρες.

Φωτογραφίες από την 1η συνάντηση για εκπαιδευτικούς:

 

 

Copyright © 2013. Γενικό Λύκειο Βραχναιίκων.

Σχεδιασμός/συντήρηση: Σοφίας Θωμάς(ΠΕ19)