Απόλυτα επιτυχημένη ήταν και η 4η συνάντηση δραστηριοτήτων με μαθητές που έγινε στη Βρυξέλες με θέμα "Values". Η οργάνωση έγινε από όλα τα σχολεία της σύμπραξης και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 15-20 Ιανουαρίου 2023. Στην συνάντηση συμμετείχαν 25 μαθητές  και 9 εκπαιδευτικοί. Στην συνάντηση συμμετείχε η Κροατία , η Ελλάδα, η Ισπανία, η Γαλλία και η Γερμαννία. Η διαμονή όλων των συμμετεχόντων έγινε σε κεντρικό Hostel.

 

Έχοντας σαν οδηγό την εγκεκριμένη αίτηση και τους στόχους που έχουμε θέσει, οργανώθηκαν 4 κύριες δράσεις και πολλές δραστηριότητες με το θέμα της συνάντησης. Συγκεκριμένα:

Φτάσαμε στις Βρυξέλλες και στο ξενοδοχείο το απόγευμα της Κυριακής. Μέχρι αργά το βράδυ έφθασαν και οι υπόλοιπες αποστολές.

Τη Δευτέρα, συναντηθήκαμε όλοι οι συμμετέχοντες στην αίθουσα δραστηριοτήτων του ξενοδοχείου. Αρχικά πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες γνωριμίας και ενδυνάμωση της ομάδας. Στη συνέχεια έγιναν δύο δράσεις με παιχνίδια ρόλων με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στη συνέχεια γευματίζαμε στο ξενοδοχείο.

Το απόγευμα περπατήσαμε για το Μουσείο Μεταναστών  «ΜΜΜ» και συμμετείχαμε στο εργαστήρι «Migrant XYZ workshop». Στόχος του εργαστηρίου ήταν η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σε θέματα μετανάστευσης.

Την Τρίτη το πρωί οι μαθητές συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το απόγευμα περπατήσαμε για το Μουσείο Μεταναστών  «ΜΜΜ» και συμμετείχαμε στο εργαστήρι «Migrant XYZ workshop». Στόχος του εργαστηρίου ήταν η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σε θέματα μετανάστευσης.

Την Τετάρτη, περπατήσαμε προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ξεναγηθήκαμε για περίπου 3 ώρες στο Parlamentarium. Στην συνέχεια μεταβήκαμε με το Μετρό στο Atomium. Στη συνέχεια οι μαθητές συμμετείχαν σε διαγωνισμό φωτογραφίας.

Την Πέμπτη περπατήσαμε προς το Μουσείο Magritte. Περιηγηθήκαμε για περίπου 3 ώρες θαυμάζοντας τους πίνακες του Μεγάλου ζωγράφου Ρενέ Μαγκρίτ.

Στη συνέχεια υπήρξε ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην πόλη, ψώνια και φαγητό.

Το απόγευμα, ως αποχαιρετιστήρια εκδήλωση πήγαμε όλες οι αποστολές για μπόουλινγκ. Μαθητές και εκπαιδευτικοί, χωρισμένοι σε μεικτές ομάδες, διασκεδάσαμε για περίπου 2 ώρες.

Την Παρασκευή μεταβήκαμε με το τρένο στο αεροδρόμιο ξεκινώντας το ταξίδι της επιστροφής. Αφιχθήκαμε  στην Αθήνα  στις 18:00 και μεταβήκαμε με λεωφορείο στην Πάτρα στις 22:30.

Πατήστε ΕΔΩ να δείτε φωτογραφικό υλικό

Συμμετέχοντες

 

 

 

 
 

Copyright © 2013. Γενικό Λύκειο Βραχναιίκων.

Σχεδιασμός/συντήρηση: Σοφίας Θωμάς(ΠΕ19)