Το διάστημα 24.01 – 01.02.2020 το σχολείο μας συμμετείχε στην τέταρτη συνάντηση δραστηριοτήτων με μαθητές στο Virrat της Φιλανδίας. Η οργάνωση έγινε από το Virtain Lukio και είχε θέμα «Role of Public Media». Στην συνάντηση συμμετείχαν 50 μαθητές  και 13 εκπαιδευτικοί. Στην συνάντηση συμμετείχε η Γερμανία/Γαλλία  με 10 μαθητές και 3 εκπαιδευτικούς, η Ελλάδα με 6 μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς, η Ισπανία με 10 μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς. Οι ξένοι μαθητές φιλοξενήθηκαν από οικογένειες των Φιλανδών μαθητών.

Έχοντας σαν οδηγό την εγκεκριμένη αίτηση και τους στόχους που έχουμε θέσει, οργανώθηκαν 4 κύριες δράσεις και πολλές δραστηριότητες με το θέμα της συνάντησης. Συγκεκριμένα:

Φτάσαμε στο Ελσίνκι το μεσημέρι του Σαββάτου. Το απόγευμα του Σαββάτου καθώς και το πρωί της Κυριακής περιηγηθήκαμε στα αξιοθέατα του Ελσίνκι (Μνημείο Σιμπέλιους, Ναός Κόμπι, Καθεδρικός ναός, Δρόμος Μανενχάιμ, Πέτρινη εκκλησία). Στις 16.00 το απόγευμα της Κυριακής, συναντηθήκαμε με τους μαθητές και τους καθηγητές των άλλων σχολείων και μεταφερθήκαμε με μισθωμένο λεωφορείο στο Virtain lukio, στο Virrat . Στο σχολείο μας περίμεναν ήδη οι οικογένειες που φιλοξένησαν τους μαθητές μας στους οποίους επιφύλαξαν θερμή υποδοχή.

Τη Δευτέρα, συναντηθήκαμε όλοι οι συμμετέχοντες στο Κέντρο Νεότητας Marttinen, όπου η Διευθύντρια του σχολείου εκφώνησε ομιλία καλωσορίσματος και στη συνέχεια ενημερωθήκαμε για τις δράσεις που έχουν οργανώσει οι Φινλανδοί μαθητές με τους καθηγητές τους.

Το απόγευμα επισκεφθήκαμε το RARE ( Ίδρυμα Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης), όπου παρακολουθήσαμε διαλέξεις και εργαστήρια που αναφέρονταν στις ειδήσεις και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη συνέχεια οι μαθητές πέρασαν το βράδυ στις οικογένειες που τα φιλοξένησαν.

Την Τρίτη συγκεντρωθήκαμε το πρωί στις 9.00 στο χώρο του σχολείου και παρακολουθήσαμε Αγγλικά, Μαθηματικά και Μουσική, μέχρι τις 11.00. Στις 12.00 επιβιβαστήκαμε σε λεωφορείο του σχολείου και μεταβήκαμε στο πάρκο άγριας ζωής Ähtäri, όπου παρατηρήσαμε την πανίδα της περιοχής (λύκους, βούβαλους, ταράνδους, αγριόγατες κ.λ.π) και επιστρέψαμε στις 16.00 το απόγευμα στο σχολείο.

Την Τετάρτη συγκεντρωθήκαμε το πρωί στις 9.00 στο χώρο του σχολείου, και επισκεφθήκαμε το Mediapolis, Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην πόλη Tampere .Το απόγευμα επισκεφθήκαμε το Tampere Hall και το Mumin Mουσείο, ενώ στη συνέχεια επιστρέψαμε στο Virrat.

Στη συνέχεια οι μαθητές πέρασαν το βράδυ στις οικογένειες που τα φιλοξένησαν.

Την Πέμπτη συγκεντρωθήκαμε το πρωί στις 9.00 στο χώρο του σχολείου και μας επισκέφθηκε κλιμάκιο από το προσωπικό του YLE (Δημόσια Φιλανδική τηλεόραση). Εγινε αναφορά στα τοπικά νέα για το πεδίο μελέτης του προγράμματος, ενώ στην εκπομπή συμμετείχαν μαθητές σε μεικτές ομάδες από όλα τα σχολεία.

Το απόγευμα μαθητές και καθηγητές κάναμε χειμερινά σπορ, σκι, πατινάζ κ.λ.π.. με εξοπλισμό που παραχωρήθηκε από την φιλοξενούσα ομάδα.

Στη συνέχεια οι μαθητές πέρασαν το βράδυ στις οικογένειες που τα φιλοξένησαν

Την Παρασκευή συγκέντρωση στο σχολείο. Οι μαθητές σε μεικτές ομάδες συγκέντρωσαν τα αποτελέσματα της εβδομάδας .

Το απόγευμα αποχαιρετιστήριο πάρτι με μουσική και χορό στο εστιατόριο Kipparinlikka στο Virrat.

Οι μαθητές πέρασαν το βράδυ στις οικογένειες που τα φιλοξένησαν.

Το Σάββατο συγκεντρωθήκαμε στο Φιλανδικό σχολείο και αναχωρήσαμε για το διεθνές αεροδρόμιο του Ελσίνκι

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλες τις δραστηριότητες μπορείτε να τις δείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματός μας: https://www.eu-in-the-media.eu η δημιουργία, η επιμέλεια και η ενημέρωση της οποίας γίνεται από τον Έλληνα συντονιστή Θωμά Σοφία.

Συμμετέχοντες

 

Copyright © 2013. Γενικό Λύκειο Βραχναιίκων.

Σχεδιασμός/συντήρηση: Σοφίας Θωμάς(ΠΕ19)