Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η τρίτη συνάντηση δραστηριοτήτων με μαθητές που έγινε στο Saarbrucken με θέμα "Netiquette and online awareness". Η οργάνωση έγινε από το Deutsch Französiche Gymnasium - Lycée Franco-Allemand, Saarbrucken, Germany και την Γαλλο/Γερμανική ομάδα Erasmus+ και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 24-30 Νοεμβρίου 2019. Στην συνάντηση συμμετείχαν 50 μαθητές  και 13 εκπαιδευτικοί. Στην συνάντηση συμμετείχε η Φιλανδία με 10 μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς, η Ελλάδα με 10 μαθητές και 3 εκπαιδευτικούς, η Ισπανία με 10 μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς. Οι ξένοι μαθητές φιλοξενήθηκαν από οικογένειες των Γαλλο/Γερμανών μαθητών.

Έχοντας σαν οδηγό την εγκεκριμένη αίτηση και τους στόχους που έχουμε θέσει, οργανώθηκαν 4 κύριες δράσεις και πολλές δραστηριότητες με το θέμα της συνάντησης. Συγκεκριμένα:

Τη Δευτέρα, συναντηθήκαμε όλοι οι συμμετέχοντες στο σχολείο French-German High Schoolστις 8.00’, όπου μας υποδέχτηκαν η διευθύντρια, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές.

Oι μαθητές συμμετείχαν σε δραστηριότητες ενδυνάμωσης ομάδας «Ice-breakingactivities”.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η πρώτη προγραμματισμένη δράση του προγράμματος:      “Mirror, mirroronthewall. Οι μαθητές είχαν εκτυπώσει στην χώρα τους τα προφίλ από τα socialmediaπου είναι μέλη και τα κόλλησαν στο τοίχο σε δημόσια θέα. Στην συνέχεια  απάντησαν σε διαδικτυακό ερωτηματολόγιο σχετικά με τους κανόνες συμπεριφοράς στο διαδίκτυο.Δείτε τα αποτελέσματα.

Στην συνέχεια οι μαθητές χωρίστηκαν σε μεικτές ομάδες  .

Το απόγευμα ένας μαθητής από κάθε ομάδα παρουσίασε τα αποτελέσματα της εργασίας της ομάδας.

Στη συνέχεια οι μαθητές πέρασαν το βράδυ στις οικογένειες που τα φιλοξένησαν.

Την Τρίτη συγκεντρωθήκαμε το πρωί στις 8.00 στο χώρο του σχολείου , επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο και μεταβήκαμε στην Trier(Τροία), όπου ξεναγηθήκαμε στα κυριότερα μνημεία της πόλης. Γεύμα στην Τροία, επίσκεψη στην Χριστουγεννιάτικη αγορά και επιστροφή το απόγευμα στο σχολείο και οι μαθητές στις οικογένειες που τα φιλοξενούν .

Την Τετάρτη συγκεντρωθήκαμε το πρωί στις 7.30 στο χώρο του σχολείου και άμεση αναχώρηση για την πόλη του Στρασβούργου. Επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο όπου παρακολουθήσαμε τη συνεδρίαση και ενημερωθήκαμε για τη λειτουργία του. Στη συνέχεια επίσκεψη στην τοπική Χριστουγεννιάτικη αγορά. Το απόγευμα αναχώρηση για το σχολείο.

Στη συνέχεια οι μαθητές πέρασαν το βράδυ στις οικογένειες που τα φιλοξένησαν.

Την Πέμπτη συγκεντρωθήκαμε το πρωί στις 8.00 στο χώρο του σχολείουκαι άμεση αναχώρηση για το Πανεπιστήμιο του Saarbruckenόπου πραγματοποιήθηκε εργαστήρι στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο. Δείτε τα αποτελέσματα.

Στη συνέχεια οι μαθητές πέρασαν το βράδυ στις οικογένειες που τα φιλοξένησαν.

Την Παρασκευή συγκεντρωθήκαμε στο σχολείο στις 8.00 και αναχωρήσαμε για το υπουργείο παιδείας του Saarlandόπου πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις «Awareness campaign on dos and donts online». Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπαιδευτικών για την αξιολόγηση των δράσεων. Δείτε τα αποτελέσματα.

Το απόγευμα δόθηκε αποχαιρετιστήριο πάρτι στο χώρο του σχολείου.

Οι μαθητές πέρασαν το βράδυ στις οικογένειες που τα φιλοξένησαν.

Το Σάββατο συγκεντρωθήκαμε στο σιδηροδρομικό σταθμό του Saarbruckenκαι αναχωρήσαμε στις 7.00’ για το ταξίδι της επιστροφής με τις βαλίτσες μας γεμάτες με όμορφες παραστάσεις.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλες τις δραστηριότητες καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, μπορείτε να τις δείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματός μας: https://www.eu-in-the-media.eu η δημιουργία, η επιμέλεια και η ενημέρωση της οποίας γίνεται από τον Έλληνα συντονιστή Θωμά Σοφία.

 

Συμμετέχοντες

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2013. Γενικό Λύκειο Βραχναιίκων.

Σχεδιασμός/συντήρηση: Σοφίας Θωμάς(ΠΕ19)