Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η δεύτερη συνάντηση δραστηριοτήτων με μαθητές που έγινε στην Πάτρα – Ελλάδα με θέμα "Pupilsreviewmediacoverageoftheprojectpartners". Η οργάνωση έγινε από το Γενικό Λύκειο Βραχναιίκων και την Ελληνική ομάδα Erasmus+ και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 11-18 Μαΐου 2019. Στην συνάντηση συμμετείχαν 50 μαθητές  και 14 εκπαιδευτικοί. Στην συνάντηση συμμετείχε η Φιλανδία με 6 μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς, η Γερμανία με 9 μαθητές και 3 εκπαιδευτικούς, η Ισπανία με 10 μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς και τέλος το λύκειο Βραχναιίκων με 25 μαθητές και 7 εκπαιδευτικούς. Οι ξένοι μαθητές φιλοξενήθηκαν από οικογένειες των Ελλήνων μαθητών.

Έχοντας σαν οδηγό την εγκεκριμένη αίτηση και τους στόχους που έχουμε θέσει, οργανώθηκαν 4 κύριες δράσεις και πολλές δραστηριότητες με το θέμα της συνάντησης. Συγκεκριμένα:

Το Σάββατο και η Κυριακή ήταν ημέρες άφιξης των αποστολών.

Τη Δευτέρα, συναντηθήκαμε όλοι οι συμμετέχοντες στο Erasmus+ στο σχολείο μας όπου έγινε το καλωσόρισμα από την διευθύντρια κ. Αλεξάνδρα Κοπανά, και τον Έλληνα συντονιστή Θωμά Σοφία. Στην συνέχεια παρουσιάστηκαν δύο βίντεο, το ένα ήταν σχετικό με τις προετοιμασίες της συνάντησης και το δεύτερο ήταν αφιερωμένο στα αξιοθέατα της περιοχής μας. Στη συνέχεια οι μαθητές συμμετείχαν σε παιχνίδια γνωριμίας. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η πρώτη μας δράση (Για λεπτομέρειες πατήστε εδώ)

Την Τρίτη, πραγματοποιήθηκε 2η Δράση. Επίσκεψη στο Μεσολόγγι και έγινε μελέτη πεδίου με ειδική ξενάγηση στην Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου & Αλυκές Μεσολογγίου. Οι μαθητές παίζοντας το ρόλο των δημοσιογράφων, δούλεψαν σε μικτές ομάδες και έκαναν ρεπορτάζ σχετικό με την λιμνοθάλασσα. Στην συνέχεια ακολούθησε περιήγηση στην πόλη του Μεσολογγίου, επισκεφτήκαμε την πόλη της Ναυπάκτου και επιστρέψαμε Πάτρα με το ferryboatαπολαμβάνοντας τη θέα της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου.

Την Τετάρτη  πραγματοποιήθηκε η 3η Δράση. Έγινε επίσκεψη στο Μουσείο τύπου Πατρών. Εκεί οι μαθητές και εκπαιδευτικοί αφού ξεναγηθήκανε στο χώρο είχαν την ευκαιρία να  αυθεντικά κειμήλια και έντυπα καθώς καισυλλεκτικά αντικείμενα, όπως το πρώτο εισιτήριο των σύγχρονων ολυμπιακών αγώνων. Επιπλέον, η υπεύθυνη Κατερίνα Τσίρου, παρουσίασε ειδήσεις και έντυπα από παλαιότερες εποχές σχετικές τις συμμετέχοντες χώρες. Στην συνέχεια έγινε περιήγηση στην παλιά πόλη της Πάτρας, στο Ρωμαϊκό Ωδείο και το Κάστρο της Πάτρας καθώς και στον ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα.

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε ολοήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία. Αφού έγινε ξενάγηση στο αρχαιολογικό μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο, οι μαθητές συμμετείχαν σε αγώνα δρόμου στο αρχαίο στάδιο. Ακολούθως επισκεφτήκαμε και περπατήσαμε στην παραλία της Κουρούτας.

Την Παρασκευή έγιναν οι εξής δράσεις στο σχολείο μας:

Δράση 4η: Δημιουργία σεναρίου ραδιοφωνικής εκπομπής από μεικτή ομάδα μαθητών. Στην συνέχεια η ομάδα επισκέφτηκε το  Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών που σε συνεργασία με τον κ. Σχοινά παρακολούθησε ένα σεμινάριο δημιουργία ζωντανής ραδιοφωνικής εκπομπής. Τέλος, στις  12:00 - 13:00 της ίδια ημέρας υλοποιήσαν κοινή ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή η οποία μεταδόθηκε στον αέρα από το ραδιόφωνο του πανεπιστημίου Πατρών «UP FM».

Δράση 5η: Οι υπόλοιποι μαθητές χωρισμένοι στις ίδιες ομάδες με αυτές του Μεσολογγίου παρέμειναν στο σχολείο και αξιοποιώντας το υλικό που είχαν συλλέξει, ολοκλήρωσαν τα άρθρα σχετικά με λιμνοθάλασσα.  Ακολούθως άκουσαν την εκπομπή στέλνοντας μηνύματα στους συμμαθητές στο chat της εκπομπής..

Βράδυ: Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση ανοικτή στην τοπική κοινωνία στο πλαίσιο διάχυσης του προγράμματος.

Το Σάββατο νωρίς το πρωί έγινε η αναχώρηση από τα Βραχναίικα των εταίρων για την πατρίδα τους.

 

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλες τις δράσεις μας, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, μπορείτε να τις δείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματός μας: https://www.eu-in-the-media.eu  η δημιουργία, η επιμέλεια και η ενημέρωση της οποίας γίνεται από την Ελληνική ομάδα.

 

Παρακάτω ακολουθεί βίντεο στο οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε όλες τις δράσεις μας κατά την διάρκεια της συνάντησης.

 

 

 

 

Copyright © 2013. Γενικό Λύκειο Βραχναιίκων.

Σχεδιασμός/συντήρηση: Σοφίας Θωμάς(ΠΕ19)