Το σχολείο μας στην συνεχή προσπάθειά του να διευρύνει τους ορίζοντες των μαθητών, είχε υποβάλει αίτημα και σχέδιο εργασίας στην Ευρωπαϊκή επιτροπή για τη συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+. Δεδομένου ότι η χρηματοδότηση είναι περιορισμένη, τα σχέδια εργασίας αξιολογούνται και επιλέγονται για υλοποίηση τα πιο αξιόλογα από την άποψη των παιδαγωγικών και επιστημονικών κριτηρίων.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι, με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η αίτηση με τίτλο:

"Headlines: More Than Meets the Eye"

και  Κωδικό: 2018-1-DE03-KA229-047221_2, στην οποία το ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ συμμετέχει ως εταίρος, εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για επιχορήγηση στο πλαίσιο της Δράσης «Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229», Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης, Erasmus+ 2018.

Οι άλλες χώρες που συμμετέχουν είναι  η Ισπανία (Μαδρίτη), Γερμανία (Σααρμπρύκεν-συντονιστικό σχολείο), Φιλανδία(Virrat). Γλώσσα επικοινωνίας είναι τα  Αγγλικά.

Υπεύθυνος Καθηγητής Προγράμματος: κ. Θωμάς Σοφίας, Πληροφορικός.

Παιδαγωγική ομάδα: Αλεξάνδρα Κοπανά (Φιλόλογος-Διευνθύντρια σχολείου), Μαρία Βάσιου (Φιλόλογος), Μαργαρίτα Μπίστα (Φιλόλογος), Ευσταθία Ψωράκη (Μαθηματικός) και Αναστασία Μαχαίρα (Φυσικός), Χαριτάτου Ιωάννα (Κοινωνιολόγος).

Η διάρκεια του προγράμματος είναι δύο έτη, 2018-2020. Σε αυτά τα δύο έτη θα πραγματοποιηθούν 25 κινητικότητες μαθητών από την τάξεις Α΄ του Λυκείου και 12 εκπαιδευτικών.  Οι μαθητές θα φιλοξενηθούν από συμμαθητές τους,  θα συνεργαστούν μαζί τους, θα ανταλλάξουν ιδέες, θα υλοποιήσουν κοινές δράσεις, θα υποδεχτούν στο σχολείο μας αποστολές συνεργατών μας και θα γνωρίσουν στοιχεία κουλτούρας και ζωής άλλων λαών.

Για να δείτε τις δράσεις και φωτογραφικό υλικό επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του έργου: Εδω

Copyright © 2013. Γενικό Λύκειο Βραχναιίκων.

Σχεδιασμός/συντήρηση: Σοφίας Θωμάς(ΠΕ19)