Στις 11/12/2019 ημέρα Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη από την Α’ τάξη του Λυκείου Βραχναιίκων, στη διαδραστική έκθεση «Του καιρού τα μυστικά». 

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (Ε.Α.Α.), και συγκεκριμένα με την επιστημονική ομάδα Εκπαιδευτικής Μετεωρολογίας «Περί Ανέμων & Υδάτων» του meteo.gr, σχεδίασαν τη διαδραστική έκθεση «Του καιρού τα μυστικά» με θέμα τα καιρικά φαινόμενα και την επιστήμη της Μετεωρολογίας, η οποία φιλοξενείται στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ στο Δρέπανο Αχαΐας.

Η διαδραστική έκθεση συνδυάζει βίντεο, προσομοιώσεις, πειράματα και διαδραστικές εφαρμογές, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές/τριες να εμπεδώσουν τη δημιουργία και την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και τον τρόπο προστασίας από αυτά, ενώ επιστημονικοί συνεργάτες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών βρίσκονταν στο χώρο ώστε να εξηγούν τα εκθέματα. 

Κατά την επίσκεψή τους στην Έκθεση οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τα μετεωρολογικά όργανα και τον τρόπο λειτουργίας τους, την εξέλιξη της Μετεωρολογίας από την Αρχαία Ελλάδα έως σήμερα, την ερμηνεία των καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και την κατανόηση του φαινομένου του θερμοκηπίου και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Οι 55 μαθητές της Α’ τάξης του σχολείου μας και οι τρεις καθηγητές συνοδοί τους (Μαχαίρα Αναστασία, Φυσικός,  Μπακαλάρου Ιωάννα, Βιολόγος και Αϊβαλιώτη Χριστίνα, Αγγλικής Φιλολογίας) έμειναν πολύ ικανοποιημένοι από την δράση αυτή.

 

Copyright © 2013. Γενικό Λύκειο Βραχναιίκων.

Σχεδιασμός/συντήρηση: Σοφίας Θωμάς(ΠΕ19)