5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου

Η ραδιοφωνική ομάδα του ΓΕΛ Βραχναιίκων συμμετείχε με 18 μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς  στο 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου  που διεξήχθη 15,16 και 17 Μαρτίου 2018, στα Τρίκαλα.

Το φετινό Φεστιβάλ εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 και συνδιοργανώνεται με το 6ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και τον Δήμο Τρικκαίων.

Ήταν μια πραγματική γιορτή του ραδιοφώνου. Η όμορφη πόλη των τρικάλων γέμισε από τους περίπου 900 μαθητές  που συμμετείχαν στο φεστιβάλ από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Οι μαθητές συμμετείχαν σε μια πληθώρα δράσεων και εργαστηρίων άρτιες οργανωμένες από το 6ο ΓΕΛ Τρικάλων. Κάποιοι μαθητές μας συμμετείχαν στην δράση του κρυμμένου θησαυρού, γνωρίζοντας έτσι την πόλη των Τρικάλων, κάποιοι άλλοι σε σεμινάρια δημοσιογραφίας και κάποιοι σε εργαστήρια παραγωγής ραδιοφωνικής εκπομπής. Όλοι είχαν ενεργή συμμετοχή στις πολιτιστικές δράσεις του φεστιβάλ.  Άλλο ένα σημαντικό αποτέλεσμα του φεστιβάλ ήταν και η γνωριμία των ραδιοφωνικών ομάδων και η συνεργασία μεταξύ τους. 

Εκτός από τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν, να ξεναγηθούν, να περπατήσουν. να ζήσουν την πόλη των Τρικάλων. Οι εντυπώσεις από την πόλη ήταν άριστες! Έμειναν έκπληκτοι από τον αριθμό των ποδηλάτων που κυκλοφορούσαν, τους ποδηλατοδρόμους, τους πεζόδρομους, τα μαγαζιά, τις ταβέρνες και φυσικά από το εντυπωσιακό ποτάμι. Φυσικά όλους μα εξέπληξε το γεγονός ότι εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικό νόμος!

Άλλη μία επίσκεψη που εντυπωσίασε τους μαθητές ήταν αυτή στα Μετέωρα. Επισκεφτήκαμε τρεις μονές και ζήσαμε από κοντά την μοναστική παράδοση που συνεχίζεται εδώ και έξι περίπου αιώνες. Η θέα των πανύψηλων σκουρόχρωμων βράχων μας προκάλεσε δέος και θαυμασμό! Στο γυρισμό επισκεφτήκαμε την επίσης όμορφη πόλη των Ιωαννίνων. Επισκεφτήκαμε το κάστρο, το νησάκι και πήραμε το δρόμο της επιστροφής με τις αποσκευές μας γεμάτες όμορφες αναμνήσεις. Και του χρόνου!!!

Πατήστε εδώ να δείτε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα της εκδρομής μας. 

 

Φωτογραφίες από την 4ήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στα Τρίκαλα:

 

 
 
 
 

Copyright © 2013. Γενικό Λύκειο Βραχναιίκων.

Σχεδιασμός/συντήρηση: Σοφίας Θωμάς(ΠΕ19)