Το σχολείο μας στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος με θέμα "Η γυναίκα στο θέατρο από την αρχαιότητα ως την Αναγέννηση" και του Περιβαλλοντικού προγράμματος με θέμα "Γύρνα φτερωτή του μύλου να περάσει το νερό", πραγματοποίησε εκδρομή στην Ιταλία - Τοσκάνη 18-23 Απριλίου 2016.

Στην εκδρομή συμμετείχαν 45 μαθητές και 5 εκπαιδευτικοί.

 

Το πρόγραμμα είχε  ως εξής:

 

1η ημέρα – Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016:

Συγκέντρωση στο σχολείο στις 14:30 και αναχώρηση για το νέο λιμάνι της Πάτρας. Επιβίβαση στο πλοίο, απόπλους ώρα 18:00 για Ανκόνα.  Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η ημέρα: Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 :

Φθάσαμε στο λιμάνι της Ανκόνα στις 17:00 τοπική ώρα και αναχωρήσαμε για την Φλωρεντία. Αφιχθήκαμε ώρα 22:00 περίπου στο ξενοδοχείο (pontassieve) έγινε η τακτοποίηση στα δωμάτια και δειπνήσαμε στην τρατορία του Leonardo που βρίσκεται απέναντι από το ξενοδοχείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016 :

Πρωινό και αναχώρηση 08:00 για ξενάγηση με την Ελληνόφωνο ξεναγό μας κ. Στελλα της πόλης της Φλωρεντίας. Επισκεφτήκαμε την Piazza S.Croce,Piazza della Signoria, Piazza Duomo, Ponte Vecchio. Στην συνέχεια είχαμε 2 ώρες ελέυθερες για φαγητό και περιήγηση στην αγορά της πόλης. Στις 15:00 ξεναγηθήκαμε στην πινακοθήκη Uffizi  με τα έργα των μεγάλων καλλιτεχνών της Αναγέννησης.  Τέλος, δώσαμε 3 ώρες χρόνο στους μαθητές για ελεύθερη ξενάγηση στην πόλη, ψώνια και δείπνο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016:

Πρόγευμα και αναχώρηση 08:00 για το μεσαιωνικό Μανχάταν (Λόγω των πολύ ψηλών μεσαιωνικών πύργων) Σαν Τζιμινιάνο απολαμβάνοντας μαγική εικόνα μες τους Αμπελώνες, τους χαμηλούς λόφους, τα μεσαιωνικά κάστρα, τα ήσυχα χωριά και τις αγροικίες ανάμεσα σε κυπαρίσσια, ελιές, στάχυακαι ηλιοτρόπια.  Ξενάγηση στη πόλη Σαν Τζιμινιάνο: το "Παλάτσο ντελ Πόπολο", τον παλαιό καθεδρικό ναό"Κολετζάτα", την  εκκλησία του“ Αγίου Αυγουστίνου"  και την παλιά πόλη με τις γραφικές πλατείες. Απολάυσαμε Ιταλικό παγωτό στην παγκoσμίως φήμης "Gelateria Dondoli".

Μετάβηκαμεστην μεσαιωνική  πόλη της Σιένας και ξεναγηθήκαμε στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης που βρίσκονται γύρω από την Πιάτσα ντελ Κάμπο, που έχει σχήμα βεντάλιας. Δώσαμε ελεύθερο χρόνο στους μαθητές για μεσημεριανό, ελεύθερη ξενάγηση και ψώνια. Τέλος επιστρέψαμε στην Φλωρεντία για 3ωρη βραδινή βόλτα.

Επιστροφή   στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016 :

Πρόγευμα και αναχώρηση 08:00. Μετάβαση από την Φλωρεντία στην πόλη της Πίζα. Οι μαθητές φωτογραφήθηκαν μπροστά από τον ξακουστό κεκλιμένο πύργο της Πίζα, θαυμάσαμε τον καθεδρικό ναό, χαθήκαμε στα τοπικά παζάρια και απολαύσαμε την βόλτα με παροδοσιακό τραινάκι δρόμου. Στην συνέχεια μεταβήκαμε στην πανέμορφη πόλη της Lucca. Περιηγηθήκαμε στα περισσότερα αξιοθέατα της πόλης και καταλήξαμε στην ξακουστή piazza anfiteatro για φαγητό και ψώνια.

Επιστροφή ι στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

 

6η ημέρα: Σάββατο, 23 Απριλίου 2015

Πρόγευμα και αναχώρηση το πρωί για την πόλη της Ανκόνας. Έγινε μικρής διάρκειας περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της Πόλης. Μετάβαση στο λιμάνι και αναχώρηση στις 18:00 για την Πάτρα με το πλοίο. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

7η ημέρα: Κυριακή, 24 Απριλίου 2015

Άφιξη στην Πάτρα 17:00.

 

 

Παρακάτω παρουσιάζονται χαρακτηριστικές στιγμές της επίσκεψης. Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ

 

Copyright © 2013. Γενικό Λύκειο Βραχναιίκων.

Σχεδιασμός/συντήρηση: Σοφίας Θωμάς(ΠΕ19)