Με μεγάλη υπερηφάνεια ανακοινώνουμε τη σημαντική διάκριση του σχολείου μας στο 1ο Φεστιβάλ Φυσικής Πάτρας (1st Patras Physics Fest) 2026-2027, όπου η ομάδα μας κατέκτησε την 1η θέση στον διαγωνισμό!
Τη νικήτρια ομάδα αποτελούν οι μαθήτριες Γεωργακοπούλου Ραφαέλα, Μαλαγκωνιάρη Αναστασία και Σταυροπούλου Μαρία, στις οποίες αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την εξαιρετική τους επίδοση!
Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από τη φοιτητική ομάδα Young Minds Patras του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, και συγκέντρωσε περισσότερους από 500 μαθητές από σχολεία του νομού μας.
Κατά το πρώτο μέρος της διοργάνωσης, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε δύο ενδιαφέρουσες ομιλίες. Η πρώτη, με τίτλο «Εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο», παρουσιάστηκε από τον κ. Ιωάννη Κιουτσιούκη, καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ η δεύτερη, με τίτλο «Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας», από τον κ. Θεόδωρο Παπανικολάου, επίκουρο καθηγητή του ίδιου Τμήματος.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός γνώσεων στη Φυσική μέσω της πλατφόρμας Kahoot. Από τις συνολικά 196 ομάδες που συμμετείχαν, οι πέντε καλύτερες προκρίθηκαν στον τελικό γύρο Buzzer Beater, όπου η ομάδα του σχολείου μας αναδείχθηκε νικήτρια, κατακτώντας την πρώτη θέση!
Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριές μας για την εξαιρετική τους επιτυχία! Μας έκαναν όλους υπερήφανους, αποδεικνύοντας ότι η γνώση, η συνεργασία και η αγάπη για την επιστήμη μπορούν να οδηγήσουν σε σπουδαίες διακρίσεις!
|
|
|
|
|
|