Στις 6/10/2022, τις τελευταίες διδακτικές ώρες πραγματοποιήθηκε για τους μαθητές της Γ' τάξης, εκπαιδευτική παρέμβαση εγκεκριμένη από το υπουργείο παιδείας, με θέμα "Πρόληψη της ουσιοεξάρτησης", στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού σχολείου. 

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν η ενημέρωση και εκπαίδευση των εφήβων ώστε να αναπτύξουν ικανότητες αντίστασης στη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και να υιοθετήσουν εποικοδομητικές στάσεις και συμπεριφορές στη ζωή τους. Οι μαθητές/τριες είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν για το ζήτημα της εξάρτησης, να μοιραστούν σκέψεις, να θέσουν ερωτήματα για τα ναρκωτικά και να αναστοχαστούν πάνω στις αιτίες της εξάρτησης και τους δικούς τους προστατευτικούς παράγοντες

Οι εκπαιδευτικές παρεμβάσεις υλοποιούνται από στελέχη του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (Ε.ΣΥ.Ν.), κ. Γκρεκιώτη Χρήστο, Ροδοπούλου Γεωργία, Τσούνη Έλενα, Μαγιάκη Γεώργιο, Γουρδούπη Ελένη και Σακαρέλου Μαρία, καθώς και από στελέχη του ΚΕ.Θ.Ε.Α. – Οξυγόνο: Παππά Ελευθερία και Κρανιά Ειρήνη. Υπεύθυνος και συντονιστής του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι ο κ. Χρήστος Γκρεκιώτης, Πρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν. Πάτρας.
Φωτογραφίες από τη δράση:
 

Copyright © 2013. Γενικό Λύκειο Βραχναιίκων.

Σχεδιασμός/συντήρηση: Σοφίας Θωμάς(ΠΕ19)