Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, η ραδιοφωνική ομάδα του σχολείου μας και ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός Θωμάς Σοφίας, ήταν φιλοξενούμενοι στην ραδιοφωνική εκπομπή school traxx. Φιλοξενούμενοι της εκπομπής ήταν και μαθητές του 18 Γυμνασίου Αρόης. Η εκπομπή “School Traxx”, είναι δίωρη ζωντανή εκπομπή του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Πατρών με υπεύθυνο τον Βασίλη Σχοινά, καθηγητή Αγγλικών και διευθυντή του σχολείου. Η εκπομπή είναι μέρος του προγράμματος του UP FM, το ραδιόφωνο του Πανεπιστημίου Πατρών, μεταδίδεται κάθε Σάββατο 16:00-18:00 στις συχνότητα 90.4 καθώς και από διαδικτυακό ραδιόφωνο European School Radio http://europeanschoolradio.eu/el/)

Η Ιωάννα, η Αναστασία και ο Λεωνίδας, μέλη της ραδιοφωνικής μας ομάδα και της εκπομπής “Βραχνιάσαμε”, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για το σχολείο μας, την μουσική που ακούν αλλά να πουν και την γνώμη τους σε διάφορα θέματα. Η εκπομπή τους διέθεσε χρόνο ώστε να παρουσιάσουν το πρόγραμμα Erasmus+ που υλοποιεί το σχολείο μας τα σχολικά έτη 2018-20 και τις εμπειρίες τους από την πρόσφατη επίσκεψη σε σχολείο της Μαδρίτης. Στη συνέχεια παρουσίασαν ένα μεγάλο μέρος των δράσεων που υλοποιεί το σχολείο μας.

Η εμπειρία για την Ιωάννα, την Αναστασία και τον Λεωνίδα ήταν ανεπανάληπτη αφού ήταν πρώτη φορά που έκαναν δική τους ζωντανή  ραδιοφωνική εκπομπή και μάλιστα στα FM. Η συνεργασία με τους υπόλοιπους μαθητές ήταν άριστη.

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τις 17 Μαΐου 2019, όπου στο πλαίσιο της συνεργασίας των σχολείων μας στο πρόγραμμα Erasmus+, θα κάνουμε από κοινού ραδιοφωνική εκπομπή στην Αγγλική γλώσσα, αφού οι παρουσιαστές θα είναι, εκτός από την Ελλάδα, μαθητές από την Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, και Φινλανδία, φιλοξενούμενοι του σχολείου μας στα πλαίσια της 2η συνάντησης ανταλλαγής μαθητών του προγράμματος Erasmus+ “Headlines: More Than Meets the Eye”.

Ευχαριστούμε την ραδιοφωνική ομάδα της εκπομπής “School Traxx” για αυτή την συνεργασία. Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να ακούσετε την εκπομπή:

1η ώρα εκπομπής:

https://drive.google.com/file/d/198jeaqUPt1o2o58RByhRvGMNrIrkeLjG/view?usp=sharing

2η ώρα εκπομπής:

https://drive.google.com/file/d/1rjiV9nCTV48KRehjDKp9TvjiOP9Y7I5P/view?usp=sharing

 

Στιγμιότυπα από την εκπομπή: 

Copyright © 2013. Γενικό Λύκειο Βραχναιίκων.

Σχεδιασμός/συντήρηση: Σοφίας Θωμάς(ΠΕ19)