Καθαρίστε την Μεσόγειο 2018

Την Παρασκευή 18 Μαΐου το σχολείο μας, στο σύνολό του, συμμετείχε στηνεκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2018 που διοργανώνει το δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ  SOS  και έχει στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση μικρών και μεγάλων πολιτών για τη διαφύλαξη του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Η δράση μας  έλαβε χώρα στην παραλία των Βραχναιίκων και καλύψαμε ένα μέτωπο 2,5 χιλιομέτρων.

 Οι μαθητές μας χωρίστηκαν σε 14 ομάδες των 10 περίπου μαθητών η κάθε μία, με ένα συνοδό καθηγητή και κάναμε συλλογή αντικειμένων, από διαφορετικά κομμάτια της παραλίας η κάθε ομάδα, όπου στη συνέχεια διαχωρίσαμε σε ανακυκλώμενα και απορρίμματα. Στην δράση μας αυτή υπήρξε αρωγός και ο Δήμος Πατρών όπου με όχημά του και δύο υπαλλήλους του μας βοήθησε στην αποκομιδή των σκουπιδιών.

Επιπλέον, οι μαθητές αξιοποίησαν την εφαρμογή Collector app for ArcGIS και κατέγραψαν τα παράκτια απορρίμματα κάνοντας χρήση των έξυπνων κινητών τους και του GPS, για την ψηφιοποίηση των δεδομένων (για να δείτε το χάρτη πατήστε εδώ).  Η δράση μας αυτή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς, εκτός από το προφανές όφελος του καθαρισμού της παραλίας, προσέφερε σε όλους τους συμμετέχοντες χαρά και ελπίδα. Με την ευχή ότι αυτή η δράση θα καθιερωθεί στο σχολείο μας! 

Παρακάτω βλέπετε στιγμές από την δράση:

Copyright © 2013. Γενικό Λύκειο Βραχναιίκων.

Σχεδιασμός/συντήρηση: Σοφίας Θωμάς(ΠΕ19)