8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (http://8digifestach.blogspot.gr/διεξήχθει στην Πάτρα για την Π.Ε. Αχαΐας, Πέμπτη 19, Παρασκευή 20  Απριλίου 2018 στο κτηριακό συγκρότημα του 3ου ΓΕΛ Πατρών - 3ου ΕΠΑΛ Πατρών .

Παράλληλα στο ίδιο διάστημα διεξήχθει  σε, Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο, Αγρίνιο, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πύργο Ηλείας, Σύρο, Τρίκαλα, Φλώρινα και Χανιά κ.α.

Να επισυμάνουμε πως το σχολείο μας έχει συμμετάσχει σε όλα τα προηγούμενα Φεστιβάλ με πρωτότυπες και καινοτόμε ψηφιακές δημιουργίες. Φέτος, το σχολείο μας συμμετείχε με το καινοτόμο έργο που έχει τίτλο: "Η ιστορία μου με αφηγηματικό χάρτη - Story Maps". Η παρούσα εργασία δημιουργήθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning με τον τίτλο "Itinerary in my Town" αλλά και στο μάθημα της Ερευνητικής εργασίας. 

Τα Story Maps είναι απλές web εφαρμογές που συνδυάζουν διαδραστικούς χάρτες, περιεχόμενο πολυμέσων και εμπειρίες χρηστών με σκοπό να διηγηθούν ιστορίες για τον κόσμο. Προκειμένου να δημιουργήσεις ένα Story Map χρειάζεσαι μία πλατφόρμα χαρτογράφησης που κάνει χρήση του GIS (Geographic Information Systems). Εμείς χρησιμοποιούμε την διαδικτυακή πλατφόρμα ArcGIS online της ESRI. Πολύ σύντομα όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα μπορούν να έχουν πρόσβαση το ArcGIS online. Το ArcGIS Online είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα χαρτογράφησης που βασίζεται σε Cloud τεχνολογία και κάνει τη διδασκαλία των μαθημάτων με το GIS πολύ εύκολη. 

Το πρώτο σχολείο στην Ελλάδα που δήλωσε ενδιαφέρον και εντάχθηκε στο πρόγραμμα ESRI School Program της ESRI είναι το Γενικό Λύκειο Βραχναίικων. Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο κύριος Σοφίας Θωμάς.

Ακολουθουν φωτογραφίες και βίντεο από την συμμετοχή μας στο Φεστιβάλ:

 

 

Ακολουθεί η εργασία μας με την οποία συμμετείχαμε στο Φεστιβάλ:

p;

Copyright © 2013. Γενικό Λύκειο Βραχναιίκων.

Σχεδιασμός/συντήρηση: Σοφίας Θωμάς(ΠΕ19)