Το σχολείο μας στην συνεχή προσπάθειά του να διευρύνει τους ορίζοντες των μαθητών, είχε υποβάλει αίτημα και σχέδιο εργασίας στην Ευρωπαϊκή επιτροπή για τη συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+. Δεδομένου ότι η χρηματοδότηση είναι περιορισμένη, τα σχέδια εργασίας αξιολογούνται και επιλέγονται για υλοποίηση τα πιο αξιόλογα από την άποψη των παιδαγωγικών και επιστημονικών κριτηρίων.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι, με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η αίτηση με τίτλο:

"The Soil under my Feet"

και  Κωδικό: 2020-1-DE03-KA229-076877_2, στην οποία το ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ συμμετέχει ως εταίρος, εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για επιχορήγηση στο πλαίσιο της Δράσης «Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229», Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης, Erasmus+ 2020.

 

Οι άλλες χώρες που συμμετέχουν είναι  η Ισπανία (Μαδρίτη), Γερμανία (Σααρμπρύκεν-συντονιστικό σχολείο), Κροατία(Ζάγκρεμπ) και Ιταλία (Σικελία). Γλώσσα επικοινωνίας είναι τα  Αγγλικά.

Υπεύθυνος Καθηγητής Προγράμματος: κ. Θωμάς Σοφίας, Πληροφορικός.

Παιδαγωγική ομάδα: Αλεξάνδρα Κοπανά (Φιλόλογος-Διευνθύντρια σχολείου), Ευσταθία Ψωράκη (Μαθηματικός) και Αναστασία Μαχαίρα (Φυσικός), Χαριτάτου Ιωάννα (Κοινωνιολόγος), Θεοφανεία Τσίντσου (Γαλλικών) και Ουρανία Καλλινίκου (Μαθηματικός).

Η διάρκεια του προγράμματος είναι δύο έτη, 2020-2022. Σε αυτά τα δύο έτη είχαν προγραμματιστεί 25 κινητικότητες μαθητών από την τάξεις Α΄ του Λυκείου και 12 εκπαιδευτικών.  Σε κανονικές συνθήκες (χωρίς Covid-19),  μαθητές και εκπαιδευτικοί θα ταξίδευαν σε μία από τις παραπάνω χώρες καθώς και οι μαθητές και εκπαιδευτικοί των παραπάνω χωρών  θα επισκεπτόταν το σχολείο μας κατά τη διάρκεια των σχολικών ετών 2020-22. Δυστυχώς, τουλάχιστον για εφέτος, καμία συνάντηση δια ζώσης δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Ωστόσο, είναι πιθανό η κατάσταση το επόμενο σχολικό έτος να έχει βελτιωθεί σημαντικά και να επιτρέπονται να πραγματοποιηθούν δια ζώσης συναντήσεις και ως εκ τούτου να πραγματοποιηθούν σε κάποιες από τις παραπάνω χώρες, έστω και την άνοιξη/καλοκαίρι του 2022.

Οι προγραμματισμένες για φέτος συναντήσεις, καθώς και οι δραστηριότητες αυτών, θα πραγματοποιηθούν εικονικά (Virtual). Αυτό σημαίνει, πως μαθητές και εκπαιδευτικοί, θα συνεργάζονται εξ αποστάσεως μέσω τηλεδιασκέψεων, emails, συνεργατικών εγγράφων κ.λ.π.
Προσεχώς επιπλέον υλικό ....

Copyright © 2013. Γενικό Λύκειο Βραχναιίκων.

Σχεδιασμός/συντήρηση: Σοφίας Θωμάς(ΠΕ19)