Η ραδιοφωνική ομάδα του ΓΕΛ Βραχναιίκων συμμετείχε με 18 μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς  στο 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου  που διεξήχθη 15,16 και 17 Μαρτίου 2018, στα Τρίκαλα.

Το φετινό Φεστιβάλ εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 και συνδιοργανώνεται με το 6ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και τον Δήμο Τρικκαίων.

Ήταν μια πραγματική γιορτή του ραδιοφώνου. Η όμορφη πόλη των τρικάλων γέμισε από τους περίπου 900 μαθητές  που συμμετείχαν στο φεστιβάλ από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Οι μαθητές συμμετείχαν σε μια πληθώρα δράσεων και εργαστηρίων άρτιες οργανωμένες από το 6ο ΓΕΛ Τρικάλων. Κάποιοι μαθητές μας συμμετείχαν στην δράση του κρυμμένου θησαυρού, γνωρίζοντας έτσι την πόλη των Τρικάλων, κάποιοι άλλοι σε σεμινάρια δημοσιογραφίας και κάποιοι σε εργαστήρια παραγωγής ραδιοφωνικής εκπομπής. Όλοι είχαν ενεργή συμμετοχή στις πολιτιστικές δράσεις του φεστιβάλ.  Άλλο ένα σημαντικό αποτέλεσμα του φεστιβάλ ήταν και η γνωριμία των ραδιοφωνικών ομάδων και η συνεργασία μεταξύ τους. 

Διαβάστε περισσότερα: 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου

 

Την Πέμπτη, 23/11 όλη η σχολική κοινότητα του ΓΕΛ Βραχναιίκων , στα πλαίσια της πρώτης διδακτικής επίσκεψης που πραγματοποίησε το σχολείο μας, ξεναγήθηκε στο χώρο του βυζαντινού κάστρου και του Ρωμαϊκού Ωδείου της Πάτρας. Η ημέρα ήταν πανέμορφη, τα μνημεία μοναδικά και η ιστορία τους μας μάγεψε…..


 

 

Εδώ παρουσιάζονται χαρακτηριστικές στιγμές από την επίσκεψη (κλικ για μεγένθυση):

 

 

Το σχολείο μας στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος με θέμα "Η γυναίκα στο θέατρο από την αρχαιότητα ως την Αναγέννηση" και του Περιβαλλοντικού προγράμματος με θέμα "Γύρνα φτερωτή του μύλου να περάσει το νερό", πραγματοποίησε εκδρομή στην Ιταλία - Τοσκάνη 18-23 Απριλίου 2016.

Στην εκδρομή συμμετείχαν 45 μαθητές και 5 εκπαιδευτικοί.

Διαβάστε περισσότερα: Εκδρομή στην Τοσκάνη

Το σχολείο μας στα πλαίσια των Πολιτιστικών Προγραμμάτων με θέματα:

1."«Βέρος Πατρινός εξ Ιταλίας» και  2."Το ΓΕΛ Βραχναιίκων ερμηνεύει Πατρινά τον Ιταλό Δον Καμίλο, ζωντανεύοντας τη σάτιρα πολιτικού φανατισμού», πραγματοποίησε εκδρομή στην Ιταλία 21-26 Απριλίου 2015.

Στην εκδρομή συμμετείχαν 40 μαθητές και 5 εκπαιδευτικοί. Παρακάτω παραθέτουμε το πρόγραμμα της εκδρομής:

Διαβάστε περισσότερα: Εκδρομή στην Ρώμη

Το σχολείο μας στα πλαίσια των Πολιτιστικών Προγραμμάτων με θέματα:

1.«Από την πόλη έρχομαι- Το οδοιπορικό του Ελληνισμού της Πόλης μετά την Άλωση» και  2. «Από την πόλη έρχομαι - Το οδοιπορικό του Ελληνισμού της Πόλης μετά την μικρασιατική καταστροφή», πραγματοποίησε εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη 25-30 Απριλίου 2014.

Στην εκδρομή συμμετείχαν 46 μαθητές και 5 εκπαιδευτικοί. Παρακάτω παραθέτουμε το πρόγραμμα της εκδρομής:

Διαβάστε περισσότερα: Εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη

Copyright © 2013. Γενικό Λύκειο Βραχναιίκων.

Σχεδιασμός/συντήρηση: Σοφίας Θωμάς (ΠΕ19)