Το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (http://8digifestach.blogspot.gr/διεξήχθει στην Πάτρα για την Π.Ε. Αχαΐας, Πέμπτη 19, Παρασκευή 20  Απριλίου 2018 στο κτηριακό συγκρότημα του 3ου ΓΕΛ Πατρών - 3ου ΕΠΑΛ Πατρών .

Παράλληλα στο ίδιο διάστημα διεξήχθει  σε, Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο, Αγρίνιο, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πύργο Ηλείας, Σύρο, Τρίκαλα, Φλώρινα και Χανιά κ.α.

Να επισυμάνουμε πως το σχολείο μας έχει συμμετάσχει σε όλοα τα προηγούμενα Φεστιβάλ με πρωτότυπες και καινοτόμε ψηφιακές δημιουργίες. Φέτος, το σχολείο μας συμμετείχε με το καινοτόμο έργο που έχει τίτλο: "Η ιστορία μου με αφηγηματικό χάρτη - Story Maps". Η παρούσα εργασία δημιουργήθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning με τον τίτλο "Itinerary in my Town" αλλά και στο μάθημα της Ερευνητική εργασίας. 

Διαβάστε περισσότερα: 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Την Τρίτη 28 Μαρτίου 2018 στο χώρο του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε Εκπαιδευτική Παρέμβαση στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής -Υγείας  στους μαθητές της Β’ τάξης του Λυκείου από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  με αρ. πρωτ.   Φ.20.1/178432/Δ2/23-10-2017  και την έγκριση του ΥΠ.Π.Ε.Θ.         

Η Δ/νση Δ/Θμιας Εκπ/σης Αχαΐας δια της Υπευθύνου Αγωγής Υγείας σε συνεργασία με το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πάτρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, διοργάνωσε την εκπαιδευτική παρέμβαση με βιωματικό χαρακτήρα σε θέματα «Πρώτων Βοηθειών και Ασφάλειας στο Σχολικό περιβάλλον»,  θεωρώντας πρωταρχικής σημασίας την ασφάλεια και την υγεία στον ευαίσθητο χώρο του σχολείου, και για  αυτό  πραγματοποιεί  επί σειρά ετών ενημερωτικές παρεμβάσεις στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Αχαΐας.

Διαβάστε περισσότερα: Πρώτες Βοήθειες και Ασφάλεια στο Σχολικό περιβάλλον

«Το πείραμα του Ερατοσθένη για τον Υπολογισμό της Ακτίνας της Γης - 2018»:

Με αξιοσημείωτη επιτυχία και πρωτοφανή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018, το ιστορικό πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της περιφέρειας και της ακτίνας της Γης. Το σχολείο μας, με άλλα περίπου 850 σχολεία της χώρας μας καθώς και τα ελληνικά σχολεία του Βουκουρεστίου και της Αλεξάνδρειας(!), την ημέρα της Εαρινής Ισημερίας,  επαναλάβαμε τους συλλογισμούς και τους υπολογισμούς του μεγάλου Πανεπιστήμονα!

Πρόκειται για μια καθιερωμένη πλέον εκπαιδευτική δράση, διαχρονικά διδακτική, που συνδιοργανώνεται από τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Σερρών, Πιερίας, Λακωνίας, Κω και Θεσπρωτίας, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Αστρονομίας Αστροφυσικής Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (Ι.Α.Α.Δ.Ε.Τ.) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ε.Α.Α.), του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και της Πανελλήνιας Ένωσης Υπεύθυνων Ε.Κ.Φ.Ε. (ΠΑΝΕΚΦΕ). Η εκθετική αύξηση των συμμετοχών των ελληνικών σχολείων αποτελεί αδιάσειστο επιχείρημα για την αξία της πειραματικής, βιωματικής και συνεργατικής μάθησης!

Διαβάστε περισσότερα: Το πείραμα του Ερατοσθένη

Επιτυχία σημείωσε μία ακόμα εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε το ΓΕΛ Βραχναιίκων σε συνεργασία με το Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, στο χώρο του σχολείου

Ευχαριστούμε το προσωπικό της κινητής μονάδας αιμοληψίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών για τη συμβολή του στην πραγματοποίηση της αιμοδοσίας.

Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους μαθητές μας, τους καθηγητές, τους γονείς και τους κηδεμόνες των μαθητών καθώς και όσους κατοίκους και εργαζομένους στην περιοχή μας συμμετείχαν στην αιμοδοσία.

Ελπίζουμε ότι και στο μέλλον θα βρούμε την τοπική κοινωνία αρωγό σε ανάλογες πρωτοβουλίες.

Διαβάστε περισσότερα: Αιμοδοσία στο ΓΕΛ Βραχναιίκων

 

Πέντε μαθητές του σχολείου μας από την Β΄ και Γ΄ τάξη, στις 7 Μαρτίου συμμετείχαν στα διεθνή μαθήματα Masterclasses 2018 που πραγματοποιήθηκαν στο Ερευνητικό Κέντρο Φυσικών Επιστημών ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ στην Αθήνα. Το αντικείμενο της ημερίδας ήταν να αναλυθούν τομείς και μέθοδοι της βασικής έρευνας στην περιοχή των στοιχειωδών σωματιδίων και των δυνάμεών τους, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές να επεξεργαστούν πραγματικά πειραματικά δεδομένα από το πείραμα CMS στο CERN.

Διαβάστε περισσότερα: Συμμετοχή στο Masterclasses 2018 

Copyright © 2013. Γενικό Λύκειο Βραχναιίκων.

Σχεδιασμός/συντήρηση: Σοφίας Θωμάς (ΠΕ19)